ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ρωσικές κυρώσεις σε όλα τα μέλη της βρετανικής άνω Βουλής

Δεν έχουν τέλος

Ρωσικές κυρώσεις σε όλα τα μέλη της βρετανικής άνω Βουλής

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι απαγορεύει σε 154 μέλη της βρετανικής Βουλής των Λόρδων, της άνω Βουλής του βρετανικού Kοινοβουλίου, να εισέλθουν στο έδαφός της, σε αντίποινα για τις κυρώσεις σε βάρος σχεδόν όλων των γερουσιαστών του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, της άνω Βουλής του ρωσικού κοινοβουλίου.

Ανάμεσα στις προσωπικότητες που στοχοποιούνται είναι ο Ουίλιαμ Χέιγκ, συντηρητικός πρώην υπουργός Εξωτερικών.

Ο επιχειρηματίας Εβγκένι Λέμπεντεφ, γιος του Ρώσου πολυεκατομμυριούχου και πρώην πράκτορα της KGB Αλεξάντρ Λέμπεντεφ, που διορίστηκε το 2020 ισόβιο μέλος στη Βουλή των Λόρδων — ένας διορισμός για τον οποίο γράφτηκαν πολλά στη Βρετανία — δεν περιλαμβάνεται στον κατάλογο αυτό.

Η Βουλή των Λόρδων αριθμεί σχεδόν 800 μέλη.

«Τα πρόσωπα στα οποία η είσοδος στη χώρα μας είναι στο εξής κλειστή συνέβαλαν στην επεξεργασία των αντιρωσικών κυρώσεων του Λονδίνου, που έχουν στόχο να απομονώσουν πολιτικά τη Ρωσία και να καταστρέψουν την οικονομία της, χρησιμοποίησαν την εξουσία τους για να οξύνουν την αντιρωσική υστερία στη Βρετανία, ενθάρρυναν τη ρωσοφοβική πολιτική τάση των Βρετανών συντηρητικών», αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Τον Απρίλιο, η Ρωσία είχε ήδη απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα σε 287 βουλευτές της Βουλής των Κοινοτήτων, της κάτω Βουλής, στον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον και σε αρκετούς άλλους υψηλόβαθμους Βρετανούς αξιωματούχους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την πλευρά της, η Βρετανία δηλώνει ότι επέβαλε κυρώσεις σε 1.000 και πλέον πρόσωπα και 100 οντότητες και κυρίως σε ολιγάρχες με περιουσιακά στοιχεία 117 δισ. στερλινών (137 δισ. ευρώ).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.