ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Ρωσική προέλαση στις βόρειες συνοικίες του Μπάκχμουτ – Οι Ουκρανοί «συμπιέζονται» στο κέντρο της πόλης

Ο χρόνος πιέζει τους Ρώσους να έχουν μία άμεση νίκη που θα τους δώσει πλεονέκτημα έναντι των δυτικών ενισχύσεων που θα λάβει το Κίεβο

Ρωσική προέλαση στις βόρειες συνοικίες του Μπάκχμουτ – Οι Ουκρανοί «συμπιέζονται» στο κέντρο της πόλης

«Σφίγγει» ο «κλοιός» των Ρώσων στο Μπάκχμουτ και πλέον οι Ουκρανοί έχουν παγιδευτεί στο κέντρο της πόλης καθώς τις βραδινές ώρες οι Ρώσοι με προέλαση από τον βόρειο τομέα τους ανάγκασαν να συμπτυχθούν ακόμα περισσότερο σε πολύ μικρότερο χώρο.

Οι Ουκρανοί δεν μπορούν να κινηθούν ούτε στις ανατολικές συνοικίες ούτε στις νότιες.

Ακόμα και στις δυτικές συνοικίες πλέον μετά την κατάληψη του οικισμού Stupotchky δεν μπορούν να κινηθούν ούτε στα δυτικά.

Οι Ρώσοι εφαρμόζουν το ίδιο σχέδιο που είχαν εφαρμόσει και στο Xαλέπι της Συρία, δημιουργώντας ένα «δαχτυλίδι θανάτου» γύρω από την πόλη του οποίου την «ακτίνα» την μειώνουν καθημερινά μέχρι να φτάσει στο ίδιο του το κέντρο.

Η διαδικασία αυτή εφαρμόστηκε με επιτυχία στην Συρία αλλά είναι επίπονη και απαιτεί υπομονή.

Ωστόσο με βάση τις δυνάμεις που χρησιμοποίησαν οι Ουκρανοί σε αυτή την πόλη (κατά πολλούς ξεπερνούν τις 100.000) ήταν η μόνη ρεαλιστική λύση.

Φυσικά όταν αυτό συμβεί οι Ουκρανοί είτε θα έχουν εξοντωθεί είτε θα έχουν παραδοθεί.

Πάντως όπως δείχνει η τακτική κατάσταση το Μπάκχμουτ δε έχει ακόμα πολλές μέρες που θα θεωρεί ότι βρίσκεται υπό ουκρανικό έλεγχο.

Ωστόσο οι Ρώσοι πρέπει να τελειώσουν Μπάκχμουτ και Σεβέρσκ πριν έρθουν οι δυτικές ενισχύσεις με άρματα μάχης Leopard 1 και Μ1Α2 Αbrams για να έχουν δεσπόζουσα θέση ώστε να τα αντιμετωπίσουν.

Αν δε το έχουν κάνει θα έχουν πρόβλημα…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.