Σφαγείο το Μπάκχμουτ: Με την ξιφολόγχη πολεμούν Ρώσοι και Ουκρανοί – Η μάχη θα κρίνει το νικητή του Ντονμπάς

Οι Ουκρανοί έριξαν τις τελευταίες τους εφεδρείες

Σφαγείο το Μπάκχμουτ: Με την ξιφολόγχη πολεμούν Ρώσοι και Ουκρανοί – Η μάχη θα κρίνει το νικητή του Ντονμπάς

Το Μπάκχμουτ πλέον καταλαμβάνεται από μισθοφόρους της Wagner. Ειδικότερα αναφέρει πως αποσπάσματα της PMC Wagner κατέλαβαν το Ζελενοπόλιε.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η προώθηση στα δυτικά του αυτοκινητόδρομου Μπάκχμουτ-Μαγιόρσκ συνεχίζεται.

Ο ρωσικός Στρατός πραγματοποίησε επίθεση στην κατεύθυνση της Λίμαν, σήμερα 6 Δεκεμβρίου.

«Ως αποτέλεσμα των πυρών πυροβολικού, της επίθεσης και των επιδρομών της αεροπορίας του στρατού, περισσότεροι από 80 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν, ενώ δύο άρματα μάχης, τρία τεθωρακισμένα οχήματα μάχης και δύο φορτηγά καταστράφηκαν», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας.

Το υπουργείο έκανε αναφορά για την κατάσταση σε άλλα τμήματα της γραμμής επαφής. Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις συνέχισαν να προελαύνουν με επιτυχία στην κατεύθυνση του Ντονιέτσκ.

Επιπλέον, ματαιώθηκε προσπάθεια των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας για αντεπίθεση στις περιοχές των οικισμών Σπόρνοε, Κουρντιούμοβκα και Μαρίνκα στο Ντονιέτσκ.

Περισσότεροι από 60 Ουκρανοί στρατιωτικοί σκοτώθηκαν και πέντε τεθωρακισμένα οχήματα μάχης καταστράφηκαν κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας δημοσίευσε επιχειρησιακές πληροφορίες για τη ρωσική εισβολή στις 18:00 της 6ης Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με την απογευματινή αναφορά, ρωσικά στρατεύματα προωθούνται στις κατευθύνσεις Λιμάν, Μπαχμούτ και Αβντέεβκα, ενώ σε άλλες κατευθύνσεις προσπαθούν να κρατήσουν τα κατεχόμενα εδάφη, αξιοποιούν μηχανικό εξοπλισμό για βελτίωση των θέσεων και πραγματοποιούν αναγνωριστικές επιχειρήσεις/περιπολίες.

Δεν σταματούν να χτυπούν και να βομβαρδίζουν οικισμούς και θέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας κατά μήκος της γραμμής της αντιπαράθεσης. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, πραγματοποιήθηκαν 4 πυραυλικές επιθέσεις, έως και 10 επιθέσεις από συστήματα πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων, ενώ πάγιος στόχος είναι υποδομές ζωτικής σημασίας και αστική στέγαση.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, η μη στρατιωτική υποδομή του Στέπνε, στην περιοχή Ζαπορίζια, υπέφερε από χτυπήματα πυραύλων.

Στην κατεύθυνση Σεβέρσκ, ο ρωσικός στρατός πραγματοποίησε βομβαρδισμούς με όλμους στο Ζάπσελε και στο Μιρόπολε της περιοχής Σούμι.

Στην κατεύθυνση Σλομποζάνσκι, συνεχίζει να κρατά στρατεύματα στις συνοριακές περιοχές του Μπέλγκοροντ, βομβαρδίζοντας Στρέλκα, Τερνόβαγια, Στάριτσα, Βολχάνσκιε Χουτόρ, Τσουγκουρόβκα της περιοχής Χάρκοβο από τανκς, όλμους, πυροβολικό.

Στην κατεύθυνση Κουπιάνσκ, διεξάγει αμυντικές επιχειρήσεις στις κατεχόμενες γραμμές. Πυροβόλησε από άρματα μάχης και πυροβολικό κατά Ντβορίτσναγια, Κοτλιάροβκα, Ταμπάεβκα, Πεστσάνοε, Μπερέστοβο στην περιοχή Χάρκοβο, Νοβοσέλο και Στελμάχιβκα στην περιοχή Λουγκάνσκ.

Στην κατεύθυνση του Λιμάν, ο ρωσικός στρατός πυροβόλησε από άρματα μάχης, όλμους, πυροβόλα και πυροβολικό πυραύλων κατά Μακέεβκα, Πλοστσάνκα και Νέβσκι στην περιοχή Λουγκάνσκ, Τέρνι και Λιμάν στην περιοχή Ντονιέτσκ. Στις κατευθύνσεις Μπαχμούτ και Αβντέεβκα, εστιάζει τις κύριες προσπάθειές του στην επίθεση.

Περισσότεροι από 20 οικισμοί δέχθηκαν βομβαρδισμούς από άρματα μάχης και πυροβολικό, συμπεριλαμβανομένων των Βερχνεκαμένοε, Σολεντάρ, Μπαχμούτσκοε και Μπαχμούτ.

Οι ρωσικές δυνάμεις βρίσκονται σε άμυνα στην κατεύθυνση Νοβοπαβλόβσκι. Πραγματοποιούν επιθέσεις με πυροβολικό και όλμους σε Ουγκλεντάρ, Μπογκογιάβλενκα, Πρετσίστοβκα και Ζολότοϊ Νίβα στην περιοχή του Ντονιέτσκ.

Στην κατεύθυνση Ζαπορίζια, η Ρωσία προσπαθεί να βελτιώσει την τακτική κατάσταση. Πυροβόλησε από άρματα μάχης, όλμους και πυροβολικό σε περισσότερους από 10 οικισμούς, ειδικότερα, Ντοροζνιάνκα, Γκουλιάιπολ και Ζελεζνοντορόζνι Ζαπορίζια. Στην κατεύθυνση Χερσώνα, ο ρωσικός στρατός διεξάγει αμυντικές επιχειρήσεις, ενισχύοντας την ομάδα των στρατευμάτων.

Πραγματοποίησε βομβαρδισμό των Οσοκορόβκα, Ζολόταγια Μπάλκα, Ντουντσάνι, Μπελογκορούντοβο.

Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας, οι Ρώσοι υποφέρουν από ισχυρές απώλειες. Στις 4 Δεκεμβρίου, έως και 20 μονάδες εχθρικού στρατιωτικού εξοπλισμού καταστράφηκαν στην περιοχή Ζαπορίζια, περίπου 70 εισβολείς τραυματίστηκαν.

Στις 30 Νοεμβρίου, στην περιοχή Βερχνετορέτσκι, στην περιοχή του Ντονιέτσκ, αποκαλύφθηκε το γεγονός της εγκατάλειψης Ρώσων με όπλα από τις θέσεις μάχης τους.

Η διοίκηση των ρωσικών στρατευμάτων διέταξε να συλληφθούν και να εξαλειφθούν οι παραβάτες. Από τις 5 Δεκεμβρίου, όλοι οι λιποτάκτες έχουν εκτελεστεί.

Η αεροπορία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας πραγματοποίησε κατά τη διάρκεια της ημέρας 14 χτυπήματα σε περιοχές συγκέντρωσης προσωπικού, όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού, καθώς και 2 χτυπήματα στις θέσεις των εχθρικών αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι μονάδες των πυραυλικών δυνάμεων και του πυροβολικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας κατέστρεψαν ένα διοικητήριο, 2 περιοχές συγκέντρωσης προσωπικού και τη σύνθεση των εχθρικών πυρομαχικών σε μια μέρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.