ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κύπρος, Ίμια, Oruc Reis, Κάσος. Εθνική συνήθεια έγινε η υποχώρηση...

Σουηδία: Αναβάλλεται «επ’αόριστον» η αποστολή JAS-39 Gripen στην Ουκρανία γιατί δεν μπορούν να επιχειρούν μαζί με τα F-16

Προτεραιότητα στην ενσωμάτωση των F-16 δίνει το ΝΑΤΟ

Σουηδία: Αναβάλλεται «επ’αόριστον» η αποστολή JAS-39 Gripen στην Ουκρανία γιατί δεν μπορούν να επιχειρούν μαζί με τα F-16

Η Σουηδία καλείται από τις άλλες χώρες του ΝΑΤΟ να αναβάλει τα σχέδιά της για την αποστολή των μαχητικών αεροσκαφών JAS-39 Gripen στην Ουκρανία, προκειμένου να δοθεί προτεραιότητα στην εισαγωγή σε υπηρεσία των F-16, αφού οι Ουκρανοί δεν μπορούν να «απορροφήσουν» και τους δύο τύπους.

Τα F-16 έχουν ήδη δεσμευτεί από το Βέλγιο, την Ολλανδία, τη Δανία και τη Νορβηγία, με τις πρώτες παραδόσεις να αναμένονται εντός του έτους.

Ο υπουργός Άμυνας της Σουηδίας, Παλ Γιόνσον, δήλωσε ότι, αν και τα Gripen μπορεί χρειαστούν στο μέλλον, η τρέχουσα προτεραιότητα είναι η εφαρμογή του προγράμματος F-16.

Η Ουκρανία και οι σύμμαχοί της θεωρούν τα F-16 ως τον κύριο τύπο μαχητικού αεροσκάφους που θα χρειαστεί η Ουκρανία για να εινσχύσει την αμυντική της ικανότητα​​.

Το JAS-39 Gripen, ένα σύγχρονο μαχητικό αεροσκάφος πολλαπλών ρόλων, έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει ευελιξία, χαμηλή ανάγκη συντήρησης και αποτελεσματικότητα σε διάφορα είδη αποστολών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παρά τις δυνατότητές του, η απόφαση αναβολής της αποστολής του Gripen βασίζεται στην ανάγκη να επιταχυνθεί η παράδοση και η εκπαίδευση στα F-16, τα οποία θεωρούνται κρίσιμα για την άμεση ενίσχυση της ουκρανικής Aεροπορίας​​.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.