ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Λένε οι ΛΟΑΤΚΙ ότι 1 στους 5 απο την «Generation Z» είναι «δικός τους». Με το επίδομα λοχείας (!) που τους δίνει η κυβέρνηση σύντομα θα γίνουν 3 στους 5 λόγω φτώχειας

Σουηδία: Έγκριση στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει σουηδικά όπλα εναντίον ρωσικού εδάφους

Άλλη μία χώρα που επιτρέπει στην Ουκρανία τη χρήση του οπλισμού της για στόχους εντός των ρωσικών συνόρων

Σουηδία: Έγκριση στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει σουηδικά όπλα εναντίον ρωσικού εδάφους

Η Σουηδία επέτρεψε σήμερα επίσημα στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει όπλα που έχει προμηθευτεί από τη σκανδιναβική χώρα εναντίον στόχων στο έδαφος της Ρωσίας.

Αυτό σηματοδοτεί μια νέα φάση στον πόλεμο, με την Ουκρανία να έχει πλέον την δυνατότητα να πραγματοποιεί πλήγματα (θεωρητικά τουλάχιστον)σε ρωσικό έδαφος και με τα σουηδικά συστήματα πυροβολικού Archer, που έχουν εμβέλεια 30 έως 60 χιλιόμετρα.

Μεταξύ των όπλων που έχει παραχωρήσει η Σουηδία στην Ουκρανία περιλαμβάνονται τα εξής:

  • RBS-70 (φορητά πυραυλικά συστήματα αεράμυνας)
  • Συστήματα πυροβολικού Archer των 155 χιλιοστών
  • Μηχανοκίνητα οχήματα μάχης CV-90
  • Άρματα μάχης Leopard 2
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ανακοίνωση αυτή δείχνει την αυξανόμενη υποστήριξη των χωρών της Βαλτικής και της Σκανδιναβίας προς την Ουκρανία, εν μέσω της συνεχιζόμενης σύγκρουσης με τη Ρωσία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.