ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Στο Μπακχμούτ αιφνιδιαστικά ο αρχηγός του ουκρανικού Στρατού – Οι Ρώσοι πλησιάζουν στην Κονταντίνοφκα

Επίσκεψη απάντηση στην παρουσία του Γιεβγκένι Πριγκόζιν λίγες ημέρες πριν

Στο Μπακχμούτ αιφνιδιαστικά ο αρχηγός του ουκρανικού Στρατού – Οι Ρώσοι πλησιάζουν στην Κονταντίνοφκα

Στο Μπακχμούτ βρέθηκε αιφνιδιαστικά ο αρχηγός του ουκρανικού Στρατού στρατηγός Oleksandr Syrskyi απατώντας ουσιαστικά στην αντίστοιχη παρουσία του ιδιοκτήτη της εταιρίας ασφάλειας Wagner Γιεβγκένι Πριγκόζιν στις 21 Φεβρουαρίου.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Β.Ζελένσκι έχει αναθέσει στον Syrskyi την ευθύνη της άμυνας στο Μπακχμούτ με την εντολή «ούτε βήμα πίσω».

https://twitter.com/ILRUSSO12/status/1629490720850558977

Στον συγκεκριμένο στρατηγό πιστώνεται και η ανακατάληψη του Χαρκόβου από τις ουκρανικές δυνάμεις τον Σεπτέμβριο του 2022, και πολλά δυτικά ΜΜΕ τον παρουσιάζουν  ως έναν από τους Ουκρανούς στρατηγούς που «φοβάται ο Πούτιν».

«Είμαι ευγνώμων στον Στρατηγό Oleksandr Syrsky και τους αξιωματικούς του επιτελείου του – όλους όσοι σχεδίασαν και διεξήγαγαν με επιτυχία τη στρατιωτική επιχείρηση για την απελευθέρωση της περιοχής του Χρκόβου», είχε πει  τότε ο Ζελένσκι. «Οι Ουκρανοί κατάφεραν για άλλη μια φορά να κάνουν αυτό που πολλοί θεωρούσαν αδύνατο».

Τώρα ο ίδιος στρατηγός, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται εμφανίστηκε στο Μπακχμούτ σε μια προσπάθεια να τονώσει το ηθικό των ουκρανικών δυνάμεων που το υπερασπίζονται.

Αυτά την ώρα που η Wagner  ανέφερε σήμερα ότι ελέγχει  πλέον τα βόρεια προάστια του Μπαχμούτ.

Ο ιδρυτής και επικεφαλής της ρωσικής εταιρείας ασφάλειας Γεβγκένι Πριγκόζιν ανέφερε  σήμερα  ότι οι δυνάμεις του κατέλαβαν το χωριό Γιάχιντνε, που ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να πάρουν από το καλοκαίρι του 2022.

Η κατάληψη του Γιάχιντνε σφίγγει περαιτέρω το ρωσικό κλοιό γύρω από το Μπαχμούτ, με το χωριό να βρίσκεται λιγότερο από δύο χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης – φρούριο, αμφισβητούμενης στρατηγικής σημασίας αλλά που έχει γίνει σύμβολο της μάχης για τον έλεγχο της επαρχίας Ντονμπάς στην ανατολική Ουκρανία.

«Στις 19:00 της 25ης Φεβρουαρίου, οι μονάδες επίθεσης της Βάγκνερ πήραν τον πλήρη έλεγχο του χωριού Γιαγκίντνε, βόρεια της Μπαχμούτ», δήλωσε ο Πριγκόζιν, σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου του στο Telegram.

Την ίδια ώρα όμως φαίνεται πως ρωσικές δυνάμεις πλησιάσουν στην πόλη Κονταντίνοφκα (Kostyantynivka) η οποία βρίσκεται υπό ουκρανικό έλεγχο στο Ντόντεσκ και απέχει  57 χλμ. από την ομώνυμη πόλη.

Βίντεο δείχνουν πυρά του ρωσικού πυροβολικού λίγο έξω από την πόλη και όλοι αναμένουν την εκδήλωση κιας μεγάλης επίθεσης,.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.