ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Συνεχίζεται η ρωσική προέλαση στο Ντονμπάς – Μεταφέρθηκαν όλμοι 2S4 Tyulpan των 240mm από Μαριούπολη

Σκληρές μάχες πριν το Σεβεροντονέτσκ

Συνεχίζεται η ρωσική προέλαση στο Ντονμπάς – Μεταφέρθηκαν όλμοι 2S4 Tyulpan των 240mm από Μαριούπολη

Οι Ρώσοι μετέφεραν από την Μαριούπολη αυτοκινούμενους όλμους 2S4 Tyulpan των 240mm.

Πρόκειται για τον βαρύτερο όλμο που βρίσκεται σε υπηρεσία στον κόσμο και «πιστώνεται» με τις ακριβείς βολές του που «έλιωσαν» στις κατακόμβες του το Τάγμα Αζόφ στο Azovstal.

Οι Ρώσοι τον έχουν ρίξει στην μάχη εναντίον των ουκρανικών οχυρώσεων στο Severodonetsk.

Η πόλη να συγκλονίζεται από τις βολές των όλμων αυτών εδώ και δύο 24ωρα.

Σε πολύ δύσκολη θέση βρίσκεται και η πόλη Lysychansk η οποία έχει απομονωθεί εδώ και ημέρες. Οι Ρώσοι πλησιάζουν από δύο περιοχές συμπεριλαμβανομένης και της περιοχής Berestove από τον Βορρά.

Η 100η Ταξιαρχία της Πολιτοφυλακής των ρωσόφωνων του Ντονέτσκ κάλεσε πριν λίγες ώρες τον ουκρανικό Στρατό που βρίσκεται υπό καθεστώς πολιορκίας στην Avdiika να παραδοθεί.

H Avdiika και το Lysychansk είναι οι τελευταίες ουκρανικές αμυντικές τοποθεσίες στο Ντονμπάς που έχουν ισχυρή άμυνα και οχυρώσεις, αλλά είναι και κόμβοι εφοδιασμού.

Αν πέσουν, το Σεβερεροντονέτσκ είναι εύκολη υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυνάμεις του Ντονμπάς έδωσαν οδηγίες για το πώς θα γίνει η παράδοση ρίχνοντας 4.000 φυλλάδια με οδηγίες για το πως θα παραδοθούν οι ουκρανικές δυνάμεις και πού.

Στο Ντονμπάς, υπάρχει ραγδαία επιδείνωση της κατάστασης για τους Ουκρανούς. Χτες, οι ρωσικές και συμμαχικές δυνάμεις κατέλαβαν τις περιοχές Novoselivka, Stryapivka, Volodymyrivka, Shchedryshcheve.

Η κατάληψη του οικισμού Novoselivka σημαίνει πως σε λίγα 24ωρα θα βρίσκεται υπό ρωσικό έλεγχο και η πόλη Niu-York. Οι Ουκρανοί χάνουν ένα σημαντικής σημασίας άξονα μέσω του οποίου πραγματοποιούσαν επιθέσεις στην πόλη Górlovka από τα δυτικά.

Επιπλέον, είναι θέμα λίγων ημερών οι Ρώσοι να φτάσουν στον κόμβο του Ντονμπάς, την περιοχή Bakhmut. Αυτό θα σημάνει και το τέλος του μισού Ντονμπάς για τους Ουκρανούς καθώς θα χάσουν κάθε δυνατότητα κινήσεων και οι δυνάμεις τους θα απομονωθούν πλήρως.

Σήμερα, οι Ρώσοι κατέλαβαν τις περιοχές Linden, Stryapovka. Από τον βόρεια άξονα κατέλαβαν την Viktorivka και την Lypove.

Από τον νότιο άξονα κατέλαβαν την περιοχή Vyskryva. Οι μάχες συνεχίζονται στις περιοχές Vrubivka και Komyshuvakha.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος οι ρωσικές και συμμαχικές δυνάμεις προχώρησαν βορειο-δυτικά του Ντονέτσκ και κατέλαβαν τις περιοχές Novodarivka, Pryyutne και Stepove.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.