ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Το Κίεβο παραδέχθηκε την ήττα του στο Σεβεροντονέτσκ: «Μας ρήμαξε το ρωσικό πυροβολικό» – «Ξεκινά ρωσική επίθεση στην Οδησσό» λένε οι ΗΠΑ

Δεκάδες ρωσικές πυραυλικές και αεροπορικές προσβολές καταστρέφουν τα δυτικά όπλα

Το Κίεβο παραδέχθηκε την ήττα του στο Σεβεροντονέτσκ: «Μας ρήμαξε το ρωσικό πυροβολικό» – «Ξεκινά ρωσική επίθεση στην Οδησσό» λένε οι ΗΠΑ

Ρωσικές τεθωρακισμένες μονάδες μεγέθους Ταξιαρχίας αφίχθηκαν σήμερα στην περιοχή της Ζαπορίζιε προερχόμενες από την Κριμαία και όλα δείχνουν ότι η Μόσχα τελικά επιλέγει στην ορθολογική στρατηγικά επιλογή της επίθεσης και κατάληψης της Οδησσού!

Οι εικόνες είναι χαρακτηριστικές από την περιοχή:

https://twitter.com/200_zoka/status/1534547702540816387?s=20&t=hHDBJpSZrKUablgxG4VODw

Η διευθύντρια της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ, Αβρίλ Χέινς, σημείωσε ότι «Η δημιουργία της γέφυρας ήταν πρωτοβουλία του Βλαντιμίρ Πούτιν και ότι το τόξο θα συνδέει εδάφη που ελέγχονται από τη Ρωσία στη Μολδαβία και το Ντονμπάς» άρα επόμενος στόχος της Ρωσίας είναι η Οδησσός και όχι το Χάρκοβο. Και αυτό είναι το λογικό επιχειρησιακά: Πρέπει να ελεγχθεί απόλυτα η βορειοδυτική πλευρά της Μαύρης Θάλασσας για να χαρακτηριστεί ως «επιτυχημένη» η ρωσική εκστρατεία.

Το αεροδρόμιο του Σεβεροντόνετσκ τέθηκε υπό τον έλεγχο των ρωσόφωνων συμμαχικών δυνάμεων και το καθεστώς του Κιέβου παραδέχθηκε ουσιαστικά την ήττα του, μετά τους ψευδείς ισχυρισμούς που αναμετέδιδαν στην Ελλάδα τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ ότι «είχαν ανακαταλάβει την μισή πόλη».

«Οι δυνάμεις μας δεν είχε νόημα να παραμείνουν στο Σεβεροντονέτσκ γιατί η Ρωσία άρχισε να ισοπεδώνει την περιοχή με βομβαρδισμούς και αεροπορικά πλήγματα», είπε ο καθεστωτικός «κυβερνήτης» του Λουχάνσκ Σέρχι Γκαϊντάι, μιλώντας στον ενημερωτικό ιστότοπο RBC-Ukraine.

«Βρισκόμαστε πλέον μόνο στα περίχωρα της πόλης» παραδέχθηκε ο Ουκρανό.

Το αεροδρόμιο του Σεβεροντόνετσκ βρίσκεται περίπου εννέα χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης, κοντά στο χωριό Βορόνοβο που πρόσφατα τέθηκε υπό τον έλεγχο του LPR. Το χωριό φέρεται επίσης να κατελήφθη από δυνάμεις υπό την ηγεσία της Ρωσίας.

Το αεροδρόμιο του Σεβεροντονέτσκ έχει εκκαθαριστεί. Οι ουκρανικοί σχηματισμοί διατηρούν τον έλεγχο μόνο σε ένα μικρό μέρος του οικισμού Σεβεροντόνετσκ στο εργοστάσιο “Azot”.

Η ρωσική 20ή Στρατιά ρίχθηκε ως εφεδρική δύναμη επάνω στους διαλυμένους Ουκρανούς και πλέον πολιορκεί το  Lysichansk, το Seversk και το Σλαβιάνσκ το οποίο είναι η πόλη-σύμβολο της επανάστασης των ρωσόφωνων του 2014.

Οι Ρώσοι απέχουν μόλις 15 χιλιόμετρα από το Σλαβιάνσκ από την βόρεια κατεύθυνση του Ίζιουμ από όπου έρχεται ο ρωσικός οδοστρωτήρας.

Οι Ουκρανοί θα προσπαθήσουν να κρατήσουν την αμυντική γραμμή κατά μήκος της γραμμής των φρουρίων-πόλεων Σλαβιάνσκ, Kramatorsk, Druzhkovka και Konstantinovka, αλλά είναι πλέον θέμα χρόνου η ήττα τους..

Στα περίχωρα του βαριά οχυρωμένου Lisichansk, ξεκίνησαν οι μάχες μεταξύ της Λαϊκής Πολιτοφυλακής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ (LPR) και των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Ο πρέσβης του Λουγκάνσκ στη Ρωσία, Rodion Miroshnik, ανέφερε σχετικά: «Στην περιοχή Lisichansk γίνονται σκληρές μάχες. Πιθανότατα η πόλη αυτή θα καταληφθεί μαζί με το Seversk» κατέληξε ο Miroshnik.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι η «χερσαία γέφυρα μεταξύ του Ντονμπάς και της Κριμαίας έχει ολοκληρωθεί. Δημιουργείται σύστημα οδικών και σιδηροδρομικών γραμμών για την τροφοδοσία του πληθυσμού και την έναρξη της ανοικοδόμησης».

Το πρωί της 8ης Ιουνίου, οι η ρωσική Αεροπορία κτύπησε αποθήκες των Ουκρανών στην πόλη Μπαχμούτ (Αρτέμοβσκ). Οι ουκρανικές δυνάμεις είχαν τοποθετηθεί σε τοπικό σχολείο και πλάνα από την περιοχή επιβεβαιώνουν ότι το σχολείο έχει μετατραπεί σε ουκρανική στρατιωτική βάση. Οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν πριν από λίγες μέρες έδειχναν τανκς και στρατιωτικό εξοπλισμό στο σχολείο.

Οι στρατιωτικές θέσεις της AFU στην περιοχή Χάρκοβο χτυπήθηκαν επίσης από ρωσικές δυνάμεις. Χθες το βράδυ καταστράφηκαν οι αποθήκες στο εμπορικό κέντρο Βοστόργκ στο Χάρκοβο. Γενικά οι Ρώσοι έχουν «ρημάξει» τις τελευταίες ημέρες τις ουκρανικές αποθήκες δυτικών όπλων.

Επιθέσεις είχαμε και  στα χωριά Σάλτοβκα, Χολόντκα και στο κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με την πρωινή ενημέρωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας στις 8 Ιουνίου:

«Πύραυλοι υψηλής ακρίβειας στην περιοχή του Χάρκοβο έπληξαν ένα τεθωρακισμένο εργοστάσιο, στα εργαστήρια του οποίου πραγματοποιήθηκε η επισκευή και αποκατάσταση αρμάτων μάχης και άλλων τεθωρακισμένων οχημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Επιπλέον, πύραυλοι υψηλής ακρίβειας που εκτοξεύτηκαν από τον αέρα έπληξαν δύο σημεία ελέγχου, 13 περιοχές συγκέντρωσης ανθρώπινου δυναμικού και στρατιωτικού εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, καθώς και μια μπαταρία πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων «Hurricane» στην περιοχή του Χάρκοβο.

Στις συνοικίες Μαλίνοβκα (περιοχή Χάρκοβο), Σπόρνοε (Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνιετσκ), Ιβάνοβκα (Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ) καταστράφηκαν τέσσερις αποθήκες με όπλα και πυρομαχικά.

Στην περιοχή του οικισμού Τσουγκούεφ στην περιοχή Χάρκοβο, η αποθήκη καυσίμων για τον εξοπλισμό AFU καταστράφηκε».

Σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ, Ρώσοι στρατιώτες έστησαν ενέδρα σε ουκρανικό περίπολο που κινείτο στην εξωτερική περίμετρο του εργοστασίου χημικών του Αζοτ.

Το βίντεο αρχικά δείχνει την ομάδα των Ουκρανών να κινείται σιγά σιγά και στη συνέχεια να δέχεται μαζικά τα ρωσικά πυρά.

Άγνωστο εάν υπάρχουν επιζώντες, αλλά είναι πολύ δύσκολο κάτι τέτοιο αν σκεφθεί κανείς την ένταση των πυρών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.