ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Χαμάς: «Το Ισραήλ άνοιξε πυρ εναντίον ανθρώπων που περίμεναν να πάρουν τρόφιμα»

Στους 20 οι νεκροί

Χαμάς: «Το Ισραήλ άνοιξε πυρ εναντίον ανθρώπων που περίμεναν να πάρουν τρόφιμα»

Η Χαμάς κατηγόρησε το Ισραήλ ότι σκότωσε 20 ανθρώπους, στη Γάζα, οι οποίοι περίμεναν στην ουρά,  προκειμένου να παραλάβουν ανθρωπιστική βοήθεια.

«Η ισραηλινή κατοχή διέπραξε ένα νέο μακελειό εναντίον χιλιάδων πεινασμένων», σκοτώνοντας 20 ανθρώπους και τραυματίζοντας 150 στην έξοδο της πόλης της Γάζας, δήλωσε ο Άσραφ αλ Κούντρα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου.

Ο Ισλαμικός Τζιχάντ, μια άλλη παλαιστινιακή οργάνωση, ανέφερε από την πλευρά του πλήγματα από «οβίδες του πυροβολικού και ρουκέτες».

Μάρτυρες που ερωτήθηκαν από το Γαλλικό Πρακτορείο επιβεβαιώνουν πως στοχοθετήθηκαν από τον ισραηλινό στρατό.

Στη Γάζα, τα ασθενοφόρα, με τις σειρήνες τους να ηχούν, συνέρεαν προς τα επείγοντα του νοσοκομείου Αλ Σίφα, αναφέρουν δημοσιογράφοι του AFP, με τις εικόνες που μεταδίδουν να δείχνουν δεκάδες ανθρώπους συγκεντρωμένους στο νοσοκομείο και τους γιατρούς να φροντίζουν πολλούς τραυματίες που κείτονται στο πάτωμα.

«Οι άνθρωποι είχαν πάει να αναζητήσουν τρόφιμα και αλεύρι γιατί δεν είχαν τίποτα να φάνε. Και ξαφνικά, έφθασαν άρματα μάχης και άρχισαν να πυροβολούν εναντίον των ανθρώπων, τους οποίους κομμάτιασαν», περιγράφει ο Άμπου Άτα Μπασάλ, ο θείος ενός τραυματία.

«Πήγαμε να αναζητήσουμε αλεύρι και μας βομβάρδισαν», δήλωσε ο Μοχάμεντ αλ Ρίφι, ο οποίος τραυματίστηκε στο χέρι και το πόδι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.