ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

ΥΠΕΞ Ιράν: «Λυπηρές οι νέες κυρώσεις που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση – Η χώρα έδρασε ευρισκόμενη σε αυτοάμυνα»

Το Ιράν εξαπέλυσε περισσότερους από 300 πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον του Ισραήλ

ΥΠΕΞ Ιράν: «Λυπηρές οι νέες κυρώσεις που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση – Η χώρα έδρασε ευρισκόμενη σε αυτοάμυνα»

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν, σε ανάρτησή του στο «X», αναφέρει πως είναι «λυπηρές» οι κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που ανακοινώθηκαν μετά την επίθεση του Ιράν εναντίον του Ισραήλ, επειδή η χώρα έδρασε ευρισκόμενη σε αυτοάμυνα.

Το Ιράν εξαπέλυσε περισσότερους από 300 πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον του Ισραήλ λέγοντας πως πρόκειται για αντίποινα για το βομβαρδισμό του συγκροτήματος της πρεσβείας του στη Δαμασκό που φέρεται να πραγματοποιήθηκε από το Ισραήλ.

Συμφωνία στην ΕΕ για νέες κυρώσεις στο Ιράν

Χθες, Δευτέρα, οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ συμφώνησαν κατ’ αρχήν να επεκτείνουν τις κυρώσεις σε βάρος του Ιράν συμφωνώντας να επεκτείνουν περιοριστικά μέτρα στις εξαγωγές από την Τεχεράνη μη επανδρωμένων αεροσκαφών ή πυραύλων προς μαχητικές οργανώσεις προσκείμενες στο Ιράν και προς τη Ρωσία.

«Είναι λυπηρό να βλέπουμε την ΕΕ να αποφασίζει γρήγορα να εφαρμόσει περισσότερους παράνομους περιορισμούς εναντίον του Ιράν μόνο και μόνο επειδή το Ιράν άσκησε το δικαίωμά του στην αυτοάμυνα αντιμέτωπο με τη ριψοκίνδυνη επιθετικότητα του Ισραήλ», έγραψε ο Αμιραμπντολαχιάν στο X, πριν καλέσει την ΕΕ να επιβάλει κυρώσεις στο Ισραήλ, αντί για το Ιράν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Reuters σημειώνει πως θα χρειαστεί περισσότερη δουλειά στις Βρυξέλλες για να εγκριθεί το νομικό πλαίσιο πριν καταστεί δυνατό να τεθεί σε ισχύ η επέκταση των κυρώσεων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.