ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Επιστράτευση ξεκίνησε η Γαλλία: Καλούν «ικανούς να φέρουν όπλα» πολίτες να υπηρετήσουν στα τεθωρακισμένα «επ’αμοιβή»!

Για πρώτη φορά από τον Β'ΠΠ

Επιστράτευση ξεκίνησε η Γαλλία: Καλούν «ικανούς να φέρουν όπλα» πολίτες να υπηρετήσουν στα τεθωρακισμένα «επ’αμοιβή»!

Ημέρες πολέμου δείχνει να διαμορφώνει η κυβέρνηση Ε.Μακρόν που δείχνει διατεθειμένος να τραβήξει την τριβή με την Ρωσία στα άκρα μη διστάζοντας να απειλήσει με ένοπλη αντιπαράθεση με τις ρωσικές δυνάμεις σε μια πρωτοφανή κίνηση κυκλοφορίας αγγελιών κατάταξης στον γαλλικό στρατό για πρώτη φορά από τον Β’ΠΠ.

Βάσει των μέχρι στιγμής στοιχείων που έχουν δημοσιοποιηθεί ποιος πιστεύετε ότι ευθύνεται για την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα;

  • ISIS (3%, 530 Votes)
  • ISIS, ΗΠΑ, Βρετανία και Ουκρανία (92%, 15.530 Votes)
  • Προβοκάτσια ρωσικών μυστικών υπηρεσιών (4%, 737 Votes)

Σύνολο ψήφων: 16.797

Loading ... Loading ...

Έτσι μετά τις συνεχείς δηλώσεις περί αποστολής γαλλικών στρατευμάτων στην Ουκρανία τώρα ξεκίνησαν μέσω αγγελιών να αναζητούν Γάλλους (και μη, με δέλεαρ την ιθαγένεια) να ενισχύσουν τον στρατό για να δημιουργηθούν μονάδες που θα πολεμήσουν όπου απαιτηθεί από την γαλλική κυβέρνηση.

Έτσι διαβάζουμε στην δημοσίευση που κυκλοφορεί στην Γαλλία αναζητώντας πρόθυμου να πολεμήσουν επ’αμοιβή:

Η αγγελία δημοσιεύτηκε πριν από δυο μέρες  και περιλαμβάνει κάλεσμα για μαχητές για τεθωρακισμένα οχήματα! Η ειδικότητά σας είναι να εκτελείτε αποστολές αναγνώρισης, επίθεσης, υποστήριξης της άμυνας ή έρευνας επί τεθωρακισμένων οχημάτων ως οδηγός, σκοπευτής ή χειριστής γεμίσματος.

Θα συμμετέχετε επίσης στην καταστροφή εχθρικών τεθωρακισμένων οχημάτων με τη χρήση διαφόρων όπλων της μονάδας (κανόνι, ρουκέτες ή πύραυλοι). Αποστέλλεστε τακτικά σε εξωτερικές επιχειρήσεις Άδεια 9 εβδομάδων, -75% όλο το χρόνο με την SNCF, διαμονή, διατροφή κ.λπ.

Η αμοιβή στις εξωτερικές επιχειρήσεις μπορεί να πολλαπλασιαστεί έως και 2,5. Τα προσόντα σας: αντανακλαστικά, ικανότητα εργασίας σε κλειστό περιβάλλον, ενδιαφέρον για την τεχνολογία και τη μηχανική. Με ή χωρίς απολυτήριο Άνδρας ή γυναίκα, ηλικίας μεταξύ 17,5 και 30 ετών Γαλλική ιθαγένεια”.

Και αυτές οι μάχες δεν περιλαμβάνουν την Ουκρανία, αλλά και την Αφρική όπου τριγμούς προκαλεί η θέση των χωρών της Δυτικής Αφρικής και του Σαχέλ που απομακρύνονται απο τις αποικιακού τύπου συμφωνίες με την Γαλλία, που όμως στηρίζουν το 25% του γαλλικού ΑΕΠ (όπως είχε δηλώσει ο Ιταλός ΥΠΟΙΚ), και πλέον στρέφονται στην Ρωσία.

Οι Γάλλοι που εκδιώχθηκαν από αφρικανικές χώρες, όπως το Μάλι, ο Νίγηρας, η Μπουρκίνα Φάσο, η Δημοκρατία του Κογνκό και άλλες, τώρα ζητούν “ρεβάνς” κατά της Ρωσίας στο ουκρανικό με την αποκάλυψη σεναρίων πολέμου που περιλαμβάνουν μέχρι και πόλεμο χαρακωμάτων!

Όμως οι διπλωματικές κινήσεις της ρωσικής προεδρίας δείχνουν να εκμεταλλεύονται την δημιουργία ενός αγεφύρωτου χάσματος μεταξύ των χωρών που εκμεταλλεύονταν οικονομικά η Γαλλία για να έχει υψηλό οικονομικό status, με μάλιστα ένα από τα νεότερα χτυπήματα κατά της Γαλλίας είναι η ανακοίνωση του προέδρου της Σενεγάλης που δήλωσε:

“Είναι καιρός να αποχωρήσουν οι Γάλλοι από την χώρα”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.