ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

«Επίθεση» των G7 στην Κίνα αλλά στο τέλος της ζήτησαν να πιέσει την Ρωσία για το ουκρανικό

Τι αναφέρει το κοινό ανακοινωθέν

«Επίθεση» των G7 στην Κίνα αλλά στο τέλος της ζήτησαν να πιέσει την Ρωσία για το ουκρανικό

Οι ηγέτες των χωρών της G7 μάλλον νομίζοντας ότι μιλούν σε κάποιο προτεκτοράτο, προέτρεψαν σήμερα την Κίνα να διαφυλάξει την αρχή της ειρηνικής διευθέτησης των διαφορών, πιέζοντας τη Ρωσία να σταματήσει την επίθεση στην Ουκρανία αλλά και παράλληλα να σταματήσει να ασκεί την δική της πολιτικής απαιτώντας να εγκαταλείψει τις δικές της «επεκτατικές θαλάσσιες διεκδικήσεις» στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.

Η Κίνα θα έπρεπε να πιέσει τη Ρωσία ώστε η τελευταία να αποσύρει αμέσως και άνευ όρων τα στρατεύματά της από την Ουκρανία, αναφέρεται στην ανακοίνωση, όπου επισημαίνονται οι αποφάσεις του Διεθνούς Δικαστηρίου και τα σχετικά ψηφίσματα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για τη διακοπή αυτής της στρατιωτικής επιχείρησης.

Στο ανακοινωθέν που εκδόθηκε με την ολοκλήρωση της τριήμερης συνόδου της G7 στις βαυαρικές Άλπεις, οι ηγέτες των πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών εκφράζουν επίσης τη σοβαρή ανησυχία τους για την κατάσταση στις Θάλασσες της Ανατολικής και Νότιας Κίνας και τονίζουν ότι αντιτάσσονται στις μονομερείς προσπάθειες αλλαγής του status quo με χρήση βίας ή καταναγκασμό. 

«Τονίζουμε ότι δεν υπάρχει νομική βάση για τις επεκτατικές θαλάσσιες διεκδικήσεις της Κίνας στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας», ανέφεραν.

Οι ηγέτες δήλωσαν επίσης ότι «ανησυχούν σοβαρά» για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα, όπως την καταναγκαστική εργασία στο Θιβέτ και το Σιντζιάνγκ.

Η Κίνα θα έπρεπε επίσης να τηρήσεις τις δεσμεύσεις της σε ό,τι αφορά τα δικαιώματα, τις ελευθερίες και την αυτονομία του Χονγκ Κονγκ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κατήγγειλαν επίσης την πολιτική που ακολουθεί η Κίνα στον εμπορικό τομέα η οποία, όπως υποστηρίζουν, διαστρεβλώνει την παγκόσμια οικονομία και δεσμεύτηκαν ότι θα συνεργαστούν για να εξασφαλίσουν ίσους όρους ανταγωνισμού για τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους τους.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.