Θεσσαλονίκη: Xειροπέδες σε έξι άτομα για παράνομη διακίνηση αλλοδαπών

Θεσσαλονίκη: Xειροπέδες σε έξι άτομα για παράνομη διακίνηση αλλοδαπών

Συνελήφθησαν έξι άτομα που διακινούσαν παράνομα αλλοδαπούς έναντι αμοιβής στη Βόρεια Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, χθες το μεσημέρι, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Ημαθίας, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας Καστοριάς, εντόπισαν τους έξι άνδρες να μεταφέρουν τους συνολικά 17 αλλοδαπούς έναντι χρηματικής αμοιβής.

Όπως διαπιστώθηκε, αρχικά οι δύο από τους συλληφθέντες, επιβίβασαν σε όχημα από περιοχή της Θεσσαλονίκης τέσσερις αλλοδαπούς, με σκοπό τη διευκόλυνση της παράνομης εξόδου τους από τη χώρα. Άλλοι δύο από τους συλληφθέντες επέβαιναν σε δεύτερο όχημα, το οποίο χρησιμοποιούσαν ως προπομπό, για την αποφυγή τυχόν αστυνομικών ελέγχων.

Στη συνέχεια μετέφεραν τους αλλοδαπούς σε περιοχή της Καστοριάς, όπου τους ανέμεναν οι υπόλοιποι δύο συλληφθέντες, για την παραλαβή των ατόμων και τη περαιτέρω προώθησή τους στο εξωτερικό. Από την ίδια περιοχή παρέλαβαν και επιβίβασαν στα δύο οχήματα ακόμη 13 αλλοδαπούς, που είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα.

Οι αστυνομικές αρχές κατάσχεσαν τα δύο οχήματα που χρησιμοποίησαν οι δράστες για την παράνομη δραστηριότητά τους, όπως και έξι κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή τους. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.