ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Νέα επεισόδια έξω από το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: Σκηνικό πολέμου, με πέτρες, καδρόνια και μολότοφ – 2 τραυματίες (βίντεο)

Νέα επεισόδια έξω από το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: Σκηνικό πολέμου, με πέτρες, καδρόνια και μολότοφ – 2 τραυματίες (βίντεο)

(Ανανέωση 11:20) Νέα επεισόδια ξέσπασαν σήμερα, Τρίτη, έξω από το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης στη Θεσσαλονίκη, μεταξύ φοιτητών και μαθητών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταφέρει η ΕΡΤ, φοιτητές διαμαρτύρονταν στο σημείο για τα επεισόδια που έβαλαν χώρα χθες, όταν βγήκαν από το ΕΠΑΛ κάποια άτομα.

Στο σημείο στήθηκε σκηνικό πολέμου, με πέτρες, καδρόνια και μάχες σώμα με σώμα, ενώ υπήρξε και ρίψη μολότοφ.

Οι αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν και σταμάτησαν τα επεισόδια, κάνοντας και χρήση χημικών, σύμφωνα, πάντα, με την κρατική τηλεόραση.

Οι αστυνομικοί έχουν στήσει φραγμό μπροστά από τους φοιτητές.

Σύμφωνα με πληροφορίες τραυματίστηκαν δύο μαθητές και τους παρέλαβε το ασθενοφόρο.

Προσαγωγές και συλλήψεις στη Σταυρούπολη

Οι δυνάμεις της αστυνομίας έκαναν χρήση δακρυγόνων και βομβίδων κρότου λάμψης για να θέσουν υπό έλεγχο την κατάσταση, ενώ προέβησαν και σε προσαγωγές και συλλήψεις.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι αστυνομικοί έκαναν 5 προσαγωγές ατόμων που βρίσκονταν εντός του σχολείου, εκ των οποίων τρεις μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Στην κατοχή του ενός συλληφθέντα βρέθηκε μάλιστα ένα μαχαίρι, ενώ ένας άλλος συλληφθείς είχε πάνω του κόφτη.

Κατά τις ίδιες πηγές, οι συλληφθέντες είναι ανήλικοι μαθητές εκ των οποίων ένας Αλβανός, που ήρθαν από άλλο σχολείο για να συνδράμουν αυτούς που είναι μέσα.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=h1ohRKLTKw8&feature=emb_title

Πώς ξεκίνησε η ένταση

Η πρώτη πράξη των επεισοδίων εκτυλίχθηκε το πρωί της Τρίτης, όταν μια ομάδα φοιτητών πραγματοποίησε πορεία έξω από το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης. Η συγκέντρωση έγινε με αφορμή ένα προηγούμενο επεισόδιο κατά το οποίο μέλη φοιτητικών συλλόγων που μοίραζαν φυλλάδια είχαν δεχθεί ξανά επίθεση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ξαφνικά, κατά τη χθεσινή συγκέντρωση, μια οργανωμένη ομάδα ατόμων βγήκε από το σχολείο και επιτέθηκε με καδρόνια, πέτρες, φωτοβολίδες στους φοιτητές, τραυματίζοντας δυο. Ο ένας εξ αυτών, 20 ετών, μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.