Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: «Αμφισβητεί με τρόπο αθεμελίωτο την επάρκεια των Δικαστικών Λειτουργών»

Τι είχε αναφέρει ο Παύλος Πολάκης

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: «Αμφισβητεί με τρόπο αθεμελίωτο την επάρκεια των Δικαστικών Λειτουργών»

Άμεση ήταν η αντίδραση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων στις νέες, εμπρηστικές δηλώσεις του Παύλου Πολάκη.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Πολάκης, μιλώντας σε εκδήλωση στην Καισαριανή και αναφερόμενος στη «δεύτερη φορά Αριστερά», είπε ότι «την άλλη φορά πρέπει να είναι αλλιώς, για να είναι αλλιώς πρέπει να αλλάξουμε σκοπό». Συνεχίζοντας σημείωσε ότι «αντί να είναι σιγανός συρτός, πρέπει να γίνει πεντοζάλης» και εξήγησε ότι ο νέος σκοπός για τη Δικαιοσύνη σημαίνει «δημιουργία δεύτερης σχολής δικαστών γιατί πρέπει να ανανεωθεί το Σώμα, και θα μπορούσαμε να σκεφτούμε και ένα πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για αυτούς που είναι πάνω από 58, 59, 60 ετών».

Παράλληλα, ο κ. Πολάκης κάλεσε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το γραφείο της ανακρίτριας την ημέρα της απολογίας του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη.

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Αμφισβητεί με τρόπο απαράδεκτο και αθεμελίωτο την ικανότητα και την επάρκεια των Δικαστικών Λειτουργών

Σε ανακοίνωσή της, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων αναφέρει τα εξής:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι χθεσινές αναφορές του βουλευτή κ. Παύλου Πολάκη για τη δημιουργία «δεύτερης» σχολής δικαστών και εθελουσίας εξόδου που θα συνδυάζεται με ανανέωση του Δικαστικού Σώματος, αμφισβητεί με τρόπο απαράδεκτο και αθεμελίωτο την ικανότητα και την επάρκεια των Δικαστικών Λειτουργών να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους και συνιστά δήλωση προθέσεων για τη δημιουργία ενός νέου Δικαστικού Σώματος εξαρτημένου από πολιτικές επιδιώξεις. Η τρίτη κρατική λειτουργία δεν βελτιώνεται ούτε εκσυγχρονίζεται με τέτοιες «ρηξικέλευθες» και συνάμα ανέξοδες προτάσεις. Τα δομικά και μόνιμα πλέον προβλήματα της Δικαιοσύνης οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στην απροθυμία της εκτελεστικής εξουσίας να αυξήσει τα ελλιπή κονδύλια του προϋπολογισμού για την χρηματοδότησή της. Η εύκολη διέξοδος είναι η απόσειση των ευθυνών και η απόδοσή τους σε Δικαστές και Εισαγγελείς οι οποίοι έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τα όρια των ανθρώπινων αντοχών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.