ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Απαγωγή Μπουλούτ Γιαλάτ: Κάτι “βρωμάει”…

Απαγωγή Μπουλούτ Γιαλάτ: Κάτι “βρωμάει”…

Σε πολυσέλιδη ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, απευθύνει βαριές κατηγορίες τόσο στην Ελληνική Κυβέρνηση όσο και στην ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας χαρακτηρίζοντας τους ως συνυπεύθυνους για την αρπαγή του 26χρονου Μπουλούτ Γιαϊλά από τις μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο καταζητούμενος από τις Τουρκικές Αρχές ως εν δυνάμει τρομοκράτης (σ.σ. με αυτό τον όρο χαρακτηρίζονται οι αντικαθεστωτικοί Τούρκοι, καθώς και πολιτικοποιημένοι Κούρδοι στη «γείτονα χώρα») κρατείται από το Σάββατο το μεσημέρι στις κεντρικές υπηρεσίες της τουρκικής αντιτρομοκρατικής , στην Κωνσταντινούπολη.

Παρά το γεγονός ότι τόσο οι ελληνικές διωκτικές αρχές όσο και η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δηλώνουν «άγνοια για τις συνθήκες εξαφάνισης» του 26χρονου Τούρκου και αρκούνται στο ότι «η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της διερεύνησης», τόσο οι συμπατριώτες του από την Επιτροπή Αλληλεγγύης όσο και οι νομικοί εκπρόσωποι τους αφήνουν σαφείς υπαινιγμούς σχετικά με υπόγεια συνεργασία των ελληνικών με τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στην ουσία λέει ότι η απαγωγή έγινε σε συνεργασία της ΜΙΤ με ελληνικές υπηρεσίες πληροφοριών και υπό την πίεση των κατηγοριών Ερντογάν περί “υπόθαλψης της τρομοκρατίας από την Ελλάδα”

Απαντώντας στις καταγγελίες για απαγωγή Τούρκου πολιτικού πρόσφυγα, που σημειώθηκε στην οδό  Σόλωνος το βράδυ της Πέμπτης και παράδοσή του στις τουρκικές αρχές, καθώς και σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΕΛ.ΑΣ. δηλώνει ότι ο συγκεκριμένος τούρκος υπήκοος δεν υπάρχει κάπου επισήμως καταγεγραμμένος.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνει: «Για τον συγκεκριμένο Τούρκο υπήκοο, καμία αυτοπρόσωπη παρουσία του καθώς και καμία επίσημη καταχώρηση ή καταγραφή της παρουσίας του στη χώρα δεν προκύπτει στις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας. Ο ίδιος Τούρκος υπήκοος επίσης ουδέποτε κατέθεσε αίτημα για πολιτικό άσυλο».

Οι καταγγελίες αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο άτομο απήχθη το βράδυ της Πέμπτης από την οδό Σόλωνος, κοντά στην πλατεία Κάνιγγος. Ο πρόσφυγας μόλις είχε αποχωρήσει από κουρδικό εστιατόριο, όταν πέντε άνδρες βγήκαν από ένα αυτοκίνητο που περίμενε ώρα σταματημένο, στην άκρη του δρόμου, σύμφωνα με μαρτυρίες, του επιτέθηκαν, τον ακινητοποίησαν, τον ξυλοκόπησαν άγρια και τον έσπρωξαν με τη βία μέσα στο αυτοκίνητο, φράζοντάς του το στόμα για να μην ακούγεται.

Οι φωνές του πρόσφυγα, ωστόσο, κινητοποίησαν τους περαστικούς και κάποιοι από αυτούς ειδοποίησαν την Άμεση Δράση, ενώ στο σημείο μαζεύτηκε κόσμος και κατέφθασαν αμέσως και άλλοι πρόσφυγες από το κοντινό εστιατόριο. Από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε η προσπάθεια εντοπισμού του πρόσφυγα.

H υπόθεση “βρωμάει”…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.