ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Υπάρχει ακόμα δικαιοσύνη & λογική: Ελεύθερος ο 73χρονος κοσμηματοπώλης-θύμα του ληστή Ζακ Κωστόπουλου

Υπάρχει ακόμα δικαιοσύνη & λογική: Ελεύθερος ο 73χρονος κοσμηματοπώλης-θύμα του ληστή Ζακ Κωστόπουλου

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο κοσμηματοπώλης που κατηγορείται για τον θάνατο του ληστή Ζακ Κωστόπουλου.

Είναι μια απόφαση απόλυτα λογική η οποία υπακούει πλήρως στα πραγματικά γεγονότα. Αφέθηκε ελεύθερος με απόφαση του εισαγγελέα και του ανακριτή, το 73χρονο θύμα στην ληστεία του Ζακ Κωστόπουλου.

Φυσικά το γεγονός δεν θα έπρεπε να αποτελούσε είδηση, αλλά στην Ελλάδα είδαμε να ηρωποιείται ένας ληστής, επειδή προφανώς ανήκει στην κοινότητα των ΛΟΑΤΚΙ.

Είναι είδηση ακόμα και το γεγονός ότι το θύμα ληστείας στην οποία πέθανε ο ληστής χωρίς να ευθύνεται το θύμα όπως κατέληξε η ιατροδικαστική έκθεση τελικά αφέθηκε ελεύθερος.

Στον κατηγορούμενο επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης μία φορά το μήνα σε ΑΤ.

Σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για το κακούργημα της θανατηφόρας βλάβης η οποία είχε επακόλουθο τον θάνατο και το πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Σύμφωνα με πληροφορίες υποστήριξε ότι δεν είχε πρόθεση να τον σκοτώσει και ότι η πρώτη του κίνηση ήταν να καλέσει την αστυνομία.

Να σημειώσουμε ότι βρέθηκε το μαχαίρι του ληστή και ότι απείλησε ακόμα και τους διασώστες του ΕΚΑΒ με ένα κομμάτι σπασμένο γυαλί

73χρονος ιδιοκτήτης κοσμηματοπωλείου: «Κινδύνευε η ζωή μου από τον ληστή Ζακ Κωστόπουλο»

“Ήθελα να προασπίσω την ζωή και την περιουσία μου” προέβαλλε σύμφωνα με πληρoφορίες στον ανακριτή ο 73χρονος κοσμηματοπώλης όπου την περασμένη Παρασκευή άφησε την τελευταία του πνοή ο 33χρονος ληστής Ζακ Κωστόπουλος.

«Υπολαμβάνοντας, λόγω της αναστάτωσης του εσωτερικού του καταστήματος, της αφαίρεσης του πολύτιμου εμπορεύματος μου και επειδή δεν είχε φθάσει ακόμα η αστυνομία, και μπροστά στον επικείμενο κίνδυνο να βγει ο άνδρας έξω σε κατάσταση αμόκ, ενήργησα για την προάσπιση της ζωής μου και της προσβαλλόμενης περιουσίας μου, παρασυρόμενος στην ατυχή αντίδρασή μου» αναφέρει χαρακτηριστικά στο απολογητικό του υπόμνημα

Σύμφωνα με το lawandorder.gr, o 73χρονος κατηγορούμενος για τα αδικήματα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, φέρεται να ανέφερε ακόμη κατά τη διάρκεια της σημερινής απολογίας του πως ενήργησε με τον τρόπο που αποτυπώνεται στα βίντεο, όντας ταραγμένος από τις εικόνες που αντίκρυσε όταν επέστρεψε στο μαγαζί του με τον Ζακ Κωστόπουλο να έχει εισέλθει παράνομα στο κατάστημά του και να έχει καταστρέψει πλήρως την βιτρίνα του.

Όπως ο ίδιος φέρεται να υποστήριξε, βλέποντας την αναστάτωση στο εσωτερικό του μαγαζιού του, θεώρησε πως αφαιρέθηκαν κοσμήματα και επειδή δεν είχε φτάσει η αστυνομία και μπροστά στον κίνδυνο ο 33χρονος να βγει εκτός καταστήματος προσπάθησε να υπερασπιστεί την ζωή του και να προστατεύσει την περιουσία του.

Ακόμη, ο 73χρονος που μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με δυο περιοριστικούς όρους (απαγόρευση εξόδου και εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα) φέρεται να χαρακτήρισε στην απολογία του ατυχή την αντίδρασή του.

«Η απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα συνάδει με αυτά που ισχυριζόμαστε. Ο εντολέας μου ενήργησε υπό το καθεστώς ταραχής, διότι είδε τον χώρο του να παραβιάζεται, την περιουσία του να καταστρέφεται και το θύμα να βγαίνει έξω από το μαγαζί του, κρατώντας ένα μαχαίρι» ανέφερε σε δήλωσή του ο δικηγόρος του 73χρονου Χάρης Αναγνωστόπουλος.

«Ο εντολέας μου, εν μέσω της ταραχής του, παρασύρθηκε από τους άλλους πολίτες και ενήργησε κατά τον τρόπο που είδαμε στα βίντεο. Έχει αποκλειστεί από την ιατροδικαστική έκθεση ότι οι αμυχές και τα χτυπήματα οδήγησαν στο θάνατο», τόνισε ο συνήγορος του κατηγορουμένου και απαντώντας σε ερώτηση για το εάν ο 73χρονος εντολέας του έχει μετανιώσει, είπε:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ο εντολέας μου λυπάται για ό,τι συνέβη , αφού πάνω από όλα είναι η ανθρώπινη ζωή. Σκέφτεται ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει την επιχείρηση του».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.