Λήξη συναγερμού: Διαφορικό αυτοκινήτου το «βλήμα» στην παραλία Θεσσαλονίκης (upd)

Λήξη συναγερμού: Διαφορικό αυτοκινήτου το «βλήμα» στην παραλία Θεσσαλονίκης (upd)

(Ανανέωση 18.00) Το σιδερένιο αντικείμενο στην παλιά παραλία Θεσσαλονίκης τελικά δεν είναι πολεμικό βλήμα αλλά… διαφορικό αυτοκινήτου.

Όπως δήλωσε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη πριν από λίγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΓΕΣ, πρόκειται τελικά για διαφορικό αυτοκινήτου και όχι για βλήμα.Εντοπίστηκε το μεσημέρι στο πεζοδρόμιο κατά τη διάρκεια εργασιών σε υπό ανακαίνιση κτίριο στην Λεωφόρο Νίκης 5.

Στο σημείο αρχικά έσπευσε το κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

Καθώς υπήρχαν ενδείξεις για βόμβα και μάλιστα 500 λιβρών, ανέλαβε το Τάγμα Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς του ελληνικού στρατού το οποίο ανακάλυψε το… διαφορικό.

Το μεταλλικό αντικείμενο ήταν κατά τα 3/4 του θαμμένο και ένα μικρό κομμάτι βγήκε στην επιφάνεια, κατά τη διάρκεια των εργασιών. Για παν ενδεχόμενο αναφέρθηκε ότι μπορεί να επρόκειτο για βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμο, ωστόσο στη συνέχεια στο κλήθηκαν πυροτεχνουργοί του Στρατού, προκειμένου να διαπιστωθεί η φύση του αντικειμένου, καθώς δεν έχει περάσει και πολύς καιρός από τη γιγαντιαία επιχείρηση εξουδετέρωσης της βόμβας που είχε βρεθεί στο Κορδελιού.

Τελικά, όπως έγινε γνωστό επρόκειτο για ένα διαφορικό αυτοκινήτου και ο συναγερμός έληξε.


Πάλι μια βόμβα 500 λιβρών, πιθανότατα του Β’ Π.Π., ανάλογη με εκείνη που εντοπίστηκε στο Ελευθέριο Κορδελιό το 2017 και είχε στηθεί ολόκληρη επιχείρηση για την απενεργοποίησή της, εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια εργασιών σε πεζοδρόμιο της Λεωφόρου Νίκης, πριν από λίγα λεπτά.

Ο χώρος έχει αποκλειστεί από την Αστυνομία όπως αναφέρει το thessnews.gr, στο σημείο βρίσκονται ειδικά εκπαιδευμένοι άντρες του ΤΕΕΜ, ενώ αναμένεται και κλιμάκιο του Στρατού.

Προ δύο ετών στο Κορδελιό η διαδικασία άρχισε με το στάδιο της προπαρασκευής, ενώ στη συνέχεια δόθηκε το «πράσινο φως» από την Αστυνομία για την πλήρη εκκένωση της περιοχής από τους κατοίκους.

Τότε έγινε η ελεγχόμενη αφαίρεση του πυροκροτητή και οι πυροτεχνουργοί της ειδικής ομάδας του στρατού κατέβηκαν στο σκάμμα, όπου βρίσκεται η βόμβα, για να επιβεβαιώσουν ότι ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απενεργοποίησης.

Ακολούθησε η μεταφορά της και η εξουδετέρωσή της στο πεδίο βολής Ασκού – Προφήτη, όπου έγινε ελεγχόμενη έκρηξη και είναι πολύ πιθανό να ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία και φέτος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.