Ηλεία: 80χρονος πήρε τηλέφωνο το γραφείο τελετών και μετά «κρεμάστηκε»

Ηλεία: 80χρονος πήρε τηλέφωνο το γραφείο τελετών και μετά «κρεμάστηκε»

Σοκ στην Ηλεία από την αυτοκτονία του 80χρονου στη Δαφνούλα Ανδρίτσαινας. Ο 80χρονος έβαλε τέλος στη ζωή του έξι μήνες μετά τον θάνατό της γυναίκας του. Ακόμα πιο σοκαριστική είναι η λεπτομέρεια ότι πριν κρεμαστεί στο μπαλκόνι του σπιτιού του, ειδοποίησε ο ίδιος το γραφείο τελετών, ζητώντας από τον υπεύθυνο να φροντίσει τις λεπτομέρειες της κηδείας του και να παραδώσει ένα σημείωμα στην κόρη του.

Ο ηλικιωμένος που εκτιμάται πως βρισκόταν σε απόγνωση και συναισθηματική φόρτιση από το χαμό της αγαπημένης του συζύγου, επέλεξε το τέλος την μέρα που συμπληρώθηκαν έξι μήνες από το θάνατό της και μια μέρα πριν την τέλεση του εξάμηνου μνημόσυνου της.

Ο τελευταίος διάλογος

Ο εκ των ιδιοκτητών του γραφείου τελετών στην Κρέστενα, Δημήτρης Αργυρόπουλος, περιέγραψε στο ilialive.gr τα όσα ειπώθηκαν στην τηλεφωνική επικοινωνία, λίγο πριν το τέλος του 80χρονου.

«Με πήρε το πρωί του Σαββάτου στις 6.22 και με ρώτησε αν με ξύπνησε. Του απάντησα «όχι» και συνέχισε λέγοντας, «και να σε ξυπνούσα, τέτοια ώρα θα πήγαινες για δουλειά»… περιέγραψε ο κ. Αργυρόπουλος.

«Θέλω να μου κάνεις μια χάρη» μου είπε, «αν μπορώ πολύ ευχαρίστως» του απάντησα.

«Να πας σε ένα παντελόνι, να βρεις ένα χαρτί και να το δώσεις στην κόρη μου» μου είπε.

«Σε ποιο παντελόνι να πάω. Γιατί δεν δίνει εσύ το σημείωμα, έχει πεθάνει κανείς;» ρώτησα.

«Μου λέει «όχι, εγώ θα αυτοκτονήσω». «Δεν είναι σωστά πράγματα αυτά που σκέφτεσαι να κάνεις, σε παρακαλώ μην το κάνεις» του είπα προσπαθώντας να τον μεταπείσω.

«Αυτό που σου λέω και να έρθεις να με πάρεις για να μην βρωμίσω» απάντησε ο 80χρονος «…και να μην πάρεις κανέναν να ενοχλήσεις» είπε και έκλεισε το τηλέφωνο» συνέχισε ο ιδιοκτήτης του γραφείου τελετών.

Ο 80χρονος την Κυριακή θα είχε τα εξάμηνα της συζύγου του την Κυριακή, όπως αναφέρει το ilialive.gr και φαίνεται πως είχε προσχεδιάσει το φευγιό του…

«Φαινόταν πως είχε βάλει μια τάξη λίγο πριν φύγει. Δεν έδειχνε να είναι «αποδιοργανωμένη» προσωπικότητα. Ήταν ευγενής στην επικοινωνία μας που πραγματικά ο τρόπος του σε σκλάβωνε» εξήγησε ο κ. Αργυρόπουλος, που και στις 30 Σεπτεμβρίου είχε αναλάβει την κηδεία της συζύγου του 80χρονου και που πιστεύει και αυτός πως ο χαμός της, ήταν που οδήγησε τον ηλικιωμένο στο απονενοημένο διάβημα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το ζευγάρι είχε χάσει το γιο του πριν από 20 χρόνια και αυτό είχε σημαδέψει την οικογένεια. Ο οικισμός Χελιδόνι στον οποίο έμεναν ήταν ένας μικρός παράδεισός με λιγοστά σπίτια. «Το νεκροταφείο έχει μόλις τέσσερα μνήματα» είπε ο κ. Αργυρόπουλος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.