ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μαχητικά της USAF αναχαίτισαν επιβατικό α/φος στο Σιάτλ

Μαχητικά της USAF αναχαίτισαν επιβατικό α/φος στο Σιάτλ

Δύο μαχητικά F-15C Eagle της αμερικανικής Αεροπορίας (USAF) απογειώθηκαν σήμερα το πρωί σε ελάχιστο χρόνο προκειμένου να αναχαιτίσουν επιβατικό αεροσκάφος στο οποίο υπήρχε η πληροφορία ότι είχε εκδηλωθεί αεροπειρατεία.

Την πληροφορία δέχτηκε ανώνυμα το FBI σύμφωνα με την οποία ανάμεσα στους επιβάτες της πτήσης 819 της εταιρίας Alaska Airlines που κατευθυνόταν από τη Χαβάη στο Σιάτλ των ΗΠΑ, βρισκόταν και ένας αεροπειρατής.

Αμέσως ενημερώθηκε η Διοίκηση Αεράμυνας Β. Αμερικής (NORAD) η οποία απογείωσε δύο οπλισμένα μαχητικά F-15C που ανήκαν στην Εθνοφρουρά του Όρεγκον (Oregon ANG).

Οι πιλότοι των Eagle μετέβησαν ταχέως στην περιοχή που πετούσε το επιβατικό αεροσκάφος και το αναχαίτισαν πάνω από τις ακτές της Πολιτείας του Όρεγκον στον Ειρηνικό.

Τελικά λίγο μετά τις 07 00 τοπική ώρα το αεροσκάφος με τη συνοδεία των δύο μαχητικών προσγειώθηκε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο του Seattle (Tacoma International Airport) όπου πράκτορες του FBI μαζί με αστυνομικές δυνάμεις είχαν αποκλείσει τη περιοχή.

Όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια επρόκειτο για λάθος συναγερμό και πιθανότατα για φάρσα αφού δεν εκδηλώθηκε αεροπειρατεία ούτε εντοπίστηκε ύποπτος για αεροπειρατεία μεταξύ των επιβατών.

Δεν έγιναν συλλήψεις ενώ το FBI ανακοίνωσε ότι το τηλεφώνημα θα αντιμετωπιστεί ως ποινικό αδίκημα που θα διερευνηθεί για να αναζητηθούν οι υπαίτιοι που προκάλεσαν την κινητοποίηση των αστυνομικών δυνάμεων και της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ που εξανάγκασαν βάση πάγιας διαδικασίας το επιβατικό αεροσκάφος σε προσγείωση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.