Σαλαμίνα: Δεν δέχτηκε «προστασία» και τράβηξαν όπλα – Συμπλοκή ανάμεσα σε κακοποιούς και ιδιοκτήτη

Σαλαμίνα: Δεν δέχτηκε «προστασία» και τράβηξαν όπλα – Συμπλοκή ανάμεσα σε κακοποιούς και ιδιοκτήτη

Σκηνές… φαρ ουέστ στη Σαλαμίνα καθώς δύο άτομα απαίτησαν από τον ιδιοκτήτη ταβέρνας να τους δώσει χρήματα, προκειμένου να αναλάβουν την “προστασία” του μαγαζιού. Όταν αρνήθηκε, ακολούθησε συμπλοκή ανάμεσα στους κακοποιούς και τον ιδιοκτήτη.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, το βράδυ της Τρίτης (25.6.2019), συνελήφθησαν στη Σαλαμίνα από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δύο Έλληνες, ηλικίας 37 και 40 ετών, για απόπειρα εκβίασης, επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράβαση του Νόμου περί όπλων. Παράλληλα, ταυτοποιήθηκε 35χρονος Έλληνας, ενώ αναζητούνται επτά επιπλέον συνεργοί τους.

Ειδικότερα και όπως προέκυψε από την έρευνα, οι κατηγορούμενοι πήγαν στην ταβέρνα και απαίτησαν από τον ιδιοκτήτη της την καταβολή χρηματικού ποσού, προκειμένου να αναλάβουν την παροχή «προστασίας».

Όταν ο ιδιοκτήτης αρνήθηκε, ο 40χρονος κακοποιός επιτέθηκε, τόσο στον καταστηματάρχη όσο και σε πελάτη, τον οποίο τραυμάτισε με μαχαίρι ένας εκ των δραστών. Στη συνέχεια ακολούθησε συμπλοκή, κατά τη διάρκεια της οποίας, ο 35χρονος κακοποιός πυροβόλησε δύο φορές στον αέρα και έστρεψε απειλητικά το όπλο του προς τους υπόλοιπους θαμώνες.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

-2- ρέπλικες πολεμικών τυφεκίων (τύπου Μ4)

συσκευή ηλεκτρικού εκκενωτή ρεύματος (taser)

χειρόγραφο σημείωμα που ανέγραφε διάφορα χρηματικά ποσά και καταστήματα στη Σαλαμίνα

-3- κινητά τηλέφωνα

Επιπρόσθετα, ο 35χρονος και ο 40χρονος έχουν κατηγορηθεί κατά το παρελθόν για σωρεία αδικημάτων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.