ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Εικόνες σοκ στο Περιστέρι: Δεκάδες μουσουλμάνοι αυτομαστιγώνονται στους δρόμους της πόλης!

Εικόνες σοκ στο Περιστέρι: Δεκάδες μουσουλμάνοι αυτομαστιγώνονται στους δρόμους της πόλης!

Σοκαριστικές εικόνες στο Περιστέρι από δεκάδες μουσουλμάνους να αυτομαστιγώνονται λόγω θρησκευτικής τους εορτής, όπως επιτάσσει το δικό τους έθιμο.

Δεκάδες σιίτες μουσουλμάνοι γιόρτασαν και φέτος την Ασούρα, ένα έθιμο με εικόνες που εκπέμπουν βία, καθώς οι πιστοί αυτομαστιγώνονται.

Η Ασούρα είναι η επέτειος θανάτου του ιμάμη Χουσεΐν. Ο εγγονός του προφήτη Μωάμεθ έχασε τη ζωή του στη μάχη της Καρμπάλα, τον 7ο αιώνα, στο σημερινό Ιράκ.

Πρόκειται για σημαντικότερη θρησκευτική γιορτή των σιιτών, η οποία εορτάζεται σε όλο τον κόσμο και φυσικά στην… Ελλάδα. Πως άλλωστε θα μπορούσε να λείπει η χώρα μας από αυτή την εορτή.

Στην Ελλάδα, πιστοί συγκεντρώθηκαν σε αυτοσχέδιο χώρο λατρείας, όπου τηρήθηκε το έθιμο της αναπαράστασης του μαρτυρίου του Χουσεΐν.

Δεκάδες πιστοί από το Ιράν, το Αφγανιστάν και το Πακιστάν αυτομαστιγώθηκαν, χρησιμοποιώντας μαστίγια με ιμάντες, όπως προβλέπει το έθιμο της Ασούρα.

Στις άκρες τους συνήθως είναι δεμένα βαριά ή αιχμηρά αντικείμενα, που προκαλούν αιμορραγία. Η Ασούρα εορτάζεται σε όλο τον κόσμο τη 10η ημέρα του μήνα Μουχαράμ, του πρώτου μήνα του ισλαμικού ημερολογίου.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=AnpVw54KKAQ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.