Μπασάρ αλ Άσαντ: «Αντίσταση στην τουρκική επιθετικότητα»

Μπασάρ αλ Άσαντ: «Αντίσταση στην τουρκική επιθετικότητα»

Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ εξέφρασε και πάλι τη στήριξή του στους Κούρδους μαχητές, χωρίς να τους κατονομάσει, λίγες ημέρες αφότου ξεκίνησαν οι επιχειρήσεις των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στη βορειοανατολική Συρία.

“Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε την αντίσταση στην τουρκική επιθετικότητα”, είπε ο Άσαντ ο οποίος πραγματοποίησε επίσκεψη στο Ιντλίμπ, την άλλη γραμμή του μετώπου που απέχει εκατοντάδες χιλιόμετρα από τα Συροτουρκικά σύνορα. Η στήριξη στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), βασική συνιστώσα των οποίων είναι οι Κούρδοι μαχητές, “συνιστά συνταγματικό και εθνικό καθήκον”, πρόσθεσε.

Η κατάπαυση του πυρός στη βορειοανατολική Συρία, την οποία διαπραγματεύτηκαν η Τουρκία και οι ΗΠΑ, λήγει απόψε στις 22.00 (ώρα Ελλάδας). Η Τουρκία σχεδιάζει να δημιουργήσει μια “ζώνη ασφαλείας” στην περιοχή αυτή και να επαναπατρίσει ένα μέρος από τους 3,6 εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες που φιλοξενεί σήμερα στο έδαφός της.

Η Δαμασκός επέκρινε στο παρελθόν τη συμμαχία των Κούρδων με τις ΗΠΑ, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να τους χαρακτηρίσει “προδότες”. Όμως η απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη βόρεια Συρία, αφήνοντας ελεύθερο το πεδίο στην Τουρκία, είχε ως αποτέλεσμα την επαναπροσέγγιση του συριακού καθεστώτος με τους Κούρδους. Με βάση μια συμφωνία με τις τοπικές κουρδικές αρχές, ο συριακός στρατός αναπτύχθηκε την περασμένη εβδομάδα σε πολλούς τομείς των συνόρων, όπως στις πόλεις Μάνμπιτζ και Κομπάνι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τον Άσαντ, βασική προτεραιότητα πλέον είναι “η αντίσταση απέναντι σε αυτήν την επίθεση” και όχι το να επιρρίπτουν ευθύνες οι μεν στους δε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.