Διώχνουν από το σχολείο τον μαθητή που μαχαιρώθηκε στην Αμαλιάδα – Τι καταγγέλλει η μητέρα του

Διώχνουν από το σχολείο τον μαθητή που μαχαιρώθηκε στην Αμαλιάδα – Τι καταγγέλλει η μητέρα του

Μια πρωτοφανή απόφαση έλαβε το συμβούλιο διδασκόντων του σχολείου στην Αμαλιάδα, αφού φαίνεται να διώχνεται από το σχολείο και ο 15χρονος μαθητής που μαχαιρώθηκε από συμμαθητή του.

Σύμφωνα με την εκπομπή Μαζί σου Σαββατοκύριακο με την Τατιάνα Στεφανίδου στον ΣΚΑΙ, το συμβούλιο αποφάσισε να διωχθεί από το σχολείο ο 15χρονος μαθητής που μαχαιρώθηκε, όπως και ο συμμαθητής του που του επιτέθηκε!

Τα νέα σχολεία που καλούνται να πάνε πλέον οι δύο μαθητές είναι σε απόσταση 20 και 30 χιλιομέτρων από τα σπίτια τους!

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε η μητέρα του μαθητή στην εκπομπή μετά το συμβούλιο ενημερώθηκε ότι ο γιος της πρέπει να αλλάξει σχολικό περιβάλλον, χωρίς να την ενημερώσουν για τον λόγο που πάρθηκε αυτή η απόφαση. Της είπαν απλώς να απευθυνθεί στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Η μητέρα έκανε αίτηση για να λάβει τα πρακτικά της απόφασης, τα οποία θα της σταλούν ταχυδρομικά.

Όπως είπε επίσης η μητέρα του μαθητή κατά τη διάρκεια του συμβουλίου ζήτησαν τον λόγο από το παιδί της γιατί το συμβάν πήρε τόσο μεγάλη έκταση στα μέσα ενημέρωσης ενώ τον ρώτησαν γιατί ισχυρίστηκε ότι το σχολείο πιθανόν να μην έκανε κάτι αν γνώριζε τη συμπεριφορά του συμμαθητή του. Ο μικρός σύμφωνα μάλιστα με τη μητέρα του απολογήθηκε για τις δηλώσεις του.

Ο μαθητής πλέον θα πρέπει να παίρνει καθημερινά ταξί από το χωριό στο οποίο μένει με προορισμό αρχικά την Αμαλιάδα και από κει να επιβιβάζεται σε λεωφορείο που θα τον μεταφέρει σε άλλο χωριό όπου βρίσκεται το σχολείο που καλείται να φοιτήσει. Μάλιστα το ίδιο λεωφορείο θα παίρνει και ο δράστης της επίθεσης!

Σύμφωνα με τη μητέρα του ο μαθητής δεν γνωρίζει κανέναν στο νέο αυτό σχολικό περιβάλλον και η αλλαγή αυτή κάθε άλλο παρά τον βοηθά να ξεπεράσει αυτό που συνέβη.

«Του δίνουν άλλο ένα μαχαίρωμα» είπε χαρακτηριστικά η μητέρα του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο δικηγόρος της οικογένειας είπε ότι αφού λάβουν τα πρακτικά και εξετάσουν το σκεπτικό της απόφασης και την αιτιολογία ενδέχεται να προσφύγουν στα ποινικά αλλά και τα αστικά δικαστήρια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.