Κ.Μουτζούρης: «Να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Λέσβος, Χίος & Σάμος» δηλαδή… στρατιωτικός νόμος!

Κ.Μουτζούρης: «Να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Λέσβος, Χίος & Σάμος» δηλαδή… στρατιωτικός νόμος!

Ο πρόσφατα εκλεγμένος με την ΝΔ, περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, ζήτησε πριν λίγο να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τα νησιά Λέσβος, Χίος και Σάμος ως αποτέλεσμα των χθεσινών εμπρησμών, λεηλασιών και επιθέσεων των παράνομων αλλοδαπών σε κατοίκους και αστυνομικές δυνάμεις.

Φυσικά οι έκτακτες ανάγκες αφορούν φυσικές καταστροφές δεν αφορούν κίνδυνο για την εσωτερική ασφάλεια της χώρας, οπότε κηρύσσεται στρατιωτικός νόμος.

Ο στρατιωτικός νόμος επιβάλλεται ακόμα και σε περιπτώσεις μεγάλων φυσικών καταστροφών για την διατήρηση της τάξης, αλλά κυρίως για καταστολή εξεγέρσεων των πολιτών μίας χώρας, όπου πολλές χώρες χρησιμοποιούν εναλλακτικά την κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η κατάσταση στη Λέσβο είναι έκρυθμη μετά τους εμπρησμούς στην Μόρια, την Μυτιλήνη, το εργοστάσιο της ΔΕΗ κλπ. με μια διμοιρία των ΜΑΤ να φτάνει στη Μυτιλήνη κατά τη διάρκεια της νύχτας για να ενισχύσει τις αστυνομικές δυνάμεις.

Ο Κ.Μουτζούρης σε επιστολή έκκληση προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με την οποία ζητά να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τα τρία νησιά του ανατολικού Αιγαίου, προσθέτοντας ότι σε συνομιλία του με τον Νότη Μηταράκη του ειπώθηκε ότι η κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά το αίτημα αυτό.

«Φοβάμαι ακραίες καταστάσεις αν δρουν οι μεν και αντιδρούν οι δε. Είναι μια χειροβομβίδα που έχει απασφαλίσει», πρόσθεσε ο κ. Μουτζούρης.

Την ίδια ώρα οι κάτοικοι της Λέσβου προγραμματίζουν για σήμερα κατάληψη του κτηρίου της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Στη γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν οι κάτοικοι της Μόριας το βράδυ της Δευτέρας ζήτησαν την παρουσία σταθερής διμοιρίας από τα ΜΑΤ στην είσοδο του χωριού, αίτημα που σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου ικανοποιήθηκε καθώς κατά τη διάρκεια της νύχτας έφτασαν άνδρες των ΜΑΤ στο νησί.

Στην χθεσινή έφοδο 2.000 Αφγανών στην πόλη της Μυτιλήνης και εν συνεχεία στο χωριό της Μόριας σημειώθηκαν επεισόδια, με οδομαχίες και φωτιές, με τον αρμόδιο υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη να επισημαίνει ότι οι ελληνικές αρχές ερευνούν το ενδεχόμενο υποκίνησης των συγκεκριμένων αντιδράσεων.​

Ελικόπτερα του Στρατού πετούν επάνω από την Λέσβο και οι αστυνομικές δυνάμεις είναι έτοιμες να παρέμβουν.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=elQZWeo6_Kc&feature=emb_title




Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.