ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τεθωρακισμένα οχήματα του Στρατού αναπτύσσονται απέναντι από παράνομους μετανάστες στον Έβρο (βίντεο)

Τεθωρακισμένα οχήματα του Στρατού αναπτύσσονται απέναντι από παράνομους μετανάστες στον Έβρο (βίντεο)

Τεθωρακισμένα οχήματα του Ελληνικού Στρατού αναπτύσσονται αυτή την στιγμή στα κύρια σημεία εισόδου των παράνομων μεταναστών στον Έβρο προκειμένου να είναι έτοιμα να συνδράμουν τις αστυνομικές δυνάμεις με μαζική ρίψη καπνογόνων ή εν ανάγκη έναρξη προειδοποιητικών πυρών.

Τα οχήματα μπορούν να εκτοξεύσουν δακρυγόνα και καπνογόνα όμως θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ρίψη τους γίνεται σε κοντινή απόσταση από τα οχήματα καθώς δημιουργούν ένα προπέτασμα καπνού το οποίο δεν επιτρέπει να στοχοποιηθεί το όχημα στο πεδίο της μάχης. Το προπέτασμα καπνού διαθλά και τις ακτίνες λέιζερ.

Όμως οι συγκεντρώσεις γίνονται ολοένα και μεγαλύτερες και είναι σαφές ότι οι αστυνομικές δυνάμεις από μόνες τους δεν είναι επαρκείς για έναν τέτοιο όγκο επιθέσεων-εισβολών.

Οι εντολές είναι σαφείς: Ρίψη καπνογόνων και εν ανάγκη ρίψη προειδοποιητικών βολών από τα ΤΟΜΠ και τα αναγνωριστικά οχήματα.

επίσης την αποστολή δύο λόχων Καταδρομών ενισχύει τις δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. στον Έβρο ο Στρατός Ξηράς

Η συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων είναι απαραίτητη για τη βοήθεια στις παραταγμένες δυνάμεις της Αστυνομίας, κυρίως, όμως προκειμένου να γίνει αποτελεσματικότερη επιτήρηση των δύσβατων περασμάτων του ποταμού Έβρου.

Οι Καταδρομείς έχουν να ενεργοποιηθούν σε παρόμοια επιχείρηση από το 1994 και το 1997 όταν είχαν λάβει μέρος στις προσπάθειες επιτήρησης των Ελληνοαλβανικών συνόρων.Σημειώνεται ότι ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος βρίσκεται στη Νέα Βύσσα.

Δείτε πώς θα δράσουν τα ελληνικά τεθωρακισμένα:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.