ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στο μπάσκετ πάμε καλά...

Από που ήρθαν και ποιοι είναι οι αλλοδαποί που κατέλαβαν αίθουσα του ΕΜΠ

Από που ήρθαν και ποιοι είναι οι αλλοδαποί που κατέλαβαν αίθουσα του ΕΜΠ

Συνολικά 106 αλλοδαποί γυναίκες, άνδρες ανάμεσα τους και δύο ασυνόδευτα ανήλικα ήταν μέσα στην αίθουσα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και ζούσαν σε ένα κοινόβιο κάτω από άθλιες συνθήκες.

Σύμφωνα με την πρώτη εικόνα από την ταυτοποίηση που έγινε στο Αλλοδαπών, όπου μεταφέρθηκαν πρόκειται για Αφγανούς, Σουδανούς, Τούρκους αλλά και αλλοδαπούς από τη Συρία.

Για 20 από αυτούς που δεν έχουν χαρτιά και είναι παράνομα στη χώρα. Για αυτούς θα ακολουθηθεί η διαδικασία της διοικητικής απέλασης.

Η μέχρι τώρα έρευνα έδειξε ότι μέσα στην αίθουσα εκείνη βρίσκονταν από τον Νοέμβριο μετά από εκκένωση κατάληψης στην οποία διέμεναν στην περιοχή των Εξαρχείων.

Μάλιστα, τότε μετά την ταυτοποίηση τους και τον έλεγχο στα χαρτιά τους, λεωφορεία τους είχαν μεταφέρει σε κέντρο φιλοξενίας στη Βοιωτία.

Όμως κατά τη διάρκεια μεταφοράς τους απαίτησαν το λεωφορείο να σταματήσει. Οι αλλοδαποί κατέβηκαν και εξαφανίστηκαν και όπως όλα δείχνουν κάποιοι τους οδήγησαν να βρουν καταφύγιο στην αίθουσα του Πανεπιστημίου.

Οι αστυνομικοί περιγράφουν μια υγειονομική «βόμβα» μέσα στην αίθουσα με τα άτομα να κοιμούνται ο ένας πάνω στον άλλον μέσα σε άθλιες συνθήκες υγιεινής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κυρίως όμως κάποιοι είχαν μετατρέψει αίθουσες του Πολυτεχνείου σε αυτοδιαχειριζόμενα ξενοδοχεία για τους αλλοδαπούς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.