Βίντεο: Παράνομοι μετανάστες επιχείρησαν να σπάσουν τον φράκτη στον Έβρο με κορμό δέντρου & να εισβάλουν στην χώρα

Βίντεο: Παράνομοι μετανάστες επιχείρησαν να σπάσουν τον φράκτη στον Έβρο με κορμό δέντρου & να εισβάλουν στην χώρα

Παράνομοι μετανάστες επιχειρούν να εισβάλουν στην Ελλάδα από τα σύνορα του Εβρου και κραυγάζουν «Αλλάχ ου Ακμπάρ» και «τεκμπίρ» καθώς έχουν βάλει φωτιά και επιχειρούν με κορμό δέντρου να σπάσουν τον φράκτη.

Είναι μια κανονική προσπάθεια εισβολής με την βοήθεια των τουρκικών δυνάμεων της Στρατοχωροφυλακής. Το επεισόδιο ήταν μέρος των χθεσινών συγκρούσεων στον Έβρο.

Σημειώνεται ότι η τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα κάνει «κήρυγμα» περί «ηθικής» και επαναλαμβάνει τους γνωστούς ισχυρισμούς ότι η Ευρώπη «χρωστάει» στην Τουρκία.

«Η παρουσίαση των πρόσφατων εξελίξεων ως «οργανωμένη δράση» ή «πρόκληση» είναι μόνο μέρος της τακτικής του παραπετάσματος καπνού που αποσπά της προσοχή της εγχώριας και διεθνούς κοινής γνώμης», υποστηρίζει ανερυθρίαστα η τουρκική πρεσβεία.

Όμως η πρεσβεία της Τουρκίας στην Αθήνα δεν μένει εκεί, αλλά παραδίδει «μαθήματα» στο ελληνικό Τύπο.

«Ο ελληνικός Τύπος λέει ότι καμία χώρα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνο την κρίση της μετανάστευσης. Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι η Τουρκία μπορεί ή πρέπει; Είμαστε εκεί μόνο για να διασφαλίσουμε ότι η ΕΕ δεν θα ενοχληθεί από τους αιτούντες άσυλο; Αυτό δεν ακούγεται σωστό», αναφέρει, για να προχωρήσει στην συγκαλυμένη απειλή προς την Ελλάδα και την Ευρώπη:

«Δεν ενθαρρύνουμε τους αιτούντες άσυλο να εγκαταλείψουν την Τουρκία, αλλά δεν μπορούμε να εμποδίσουμε τους ανθρώπους να αποχωρήσουν. Δεν θα ενεργήσουμε ως κέντρο κράτησης κανενός και σίγουρα όχι ως η μεγαλύτερη φυλακή στον κόσμο».

Προφανώς το βίντεο αυτό δεν δείχνει οργανωμένη προσπάθεια εισβολής αλλά πρόκειται για εκπαίδευση επιβίωσης σε… κατασκήνωση.

Ταυτόχρονα οδεύεουν προς τον Έβρο τα τεθωρακισμένα τύπου MRAP Typhoon GSS-300 καναδικής κατασκευής, τα οποία είχαν κατασχεθεί εδώ και πέντε χρόνια και βρίσκονταν άχρηστα στις αποθήκες του τελωνείου Πειραιά.

Επιτέλους λόγω του έκτακτου της κατάστασης στον Έβρο, αποφασίστηκε η αποδέσμευσή τους προκειμένου να συμβάλλουν στην προστασία των συνόρων.

Όλα ξεκίνησαν το 2015 , όταν εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν σε πλοίο ανοικτά της Κρήτης, 16 στρατιωτικά και πολιτικά οχήματα με προορισμό τους ισλαμιστές της Τρίπολης.

Εντοπίστηκαν στο οχηματαγωγό πλοίο «TYCHY» και κατασχέθηκαν σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, το οποίο έχει επιβάλει εμπάργκο όπλων στη Λιβυή.

Το πλοίο” είχε αποπλεύσει από τον λιμένα “La Spezia” της Ιταλίας και είχε προορισμό το λιμένα “Κhalid” της Λιβύης, μέσω του λιμένα “Deringe” της Τουρκίας.

Πρόκειται για:

Οκτώ οχήματα κατηγορίας MRAP Τyphoon GSS-300,

Πέντε θωρακισμένα Toyota Land Cruiser,

Δύο οχημάτων BMW και ενός οχήματος Mercedes.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα 8 κατασχεμένα MRAP τελικώς αποδεσμεύτηκαν και διατίθενται στην ΕΛ.ΑΣ. και συγκεκριμένα στις αστυνομικές δυνάμεις της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής.

Μάλιστα, κάποια από αυτά έχουν ήδη σταλεί στο μέτωπο του Έβρου, όπου θα συνδράμουν στην μάχη κατά της παράνομης μετανάστευσης και της τουρκικής προκλητικότητας.

Πραγματικά είναι ανεξήγητο γιατί τόσο καιρό δύο ελληνικές κυβερνήσεις είχαν αφήσει τα οχήματα και «σάπιζαν», τη στιγμή μάλιστα που η χώρα έχει σοβαρότατη έλλειψη από τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού όλων των τύπων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε κάθε περίπτωση, κάλλιο αργά παρά ποτέ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.