Διαστάσεις παίρνει η «εξέγερση της πλατείας»: Γέμισαν κι άλλες πλατείες σε Αιγάλεω, Παγκράτι και Λυκαβηττό!

Διαστάσεις παίρνει η «εξέγερση της πλατείας»: Γέμισαν κι άλλες πλατείες σε Αιγάλεω, Παγκράτι και Λυκαβηττό!

Διαστάσεις παίρνει η «ανυπακοή της πλατείας». Τη νύχτα της Τετάρτης στον Λυκαβηττό, εκατοντάδες Αθηναίοι, στην προσπάθειά τους να απολαύσουν το γεμάτο φεγγάρι, γέμισαν το χώρο του πάρκινγκ όπου πλημμύρισε από αυτοκίνητα.

Οι επισκέπτες ανέβηκαν «εξοπλισμένοι» με ποτά και φαγητά, στήνοντας ένα μεγάλο υπαίθριο πικ νικ, καταλαμβάνοντας κάθε πιθανή και απίθανη γωνιά προκειμένου να χαζέψουν το φεγγάρι.

Μάλιστα, όσο περνούσε η ώρα, ο όγκος των οχημάτων αυξανόταν, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο αγνοώντας τις απαγορεύσεις των Αρχών.

Ανάλογα περιστατικά, όχι τέτοιας κλίμακας, είχαμε και στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι και στην πλατεία Εσταυρωμένου στο Αιγάλεω, όπου περιπολικά έφτασαν στα σημεία αυτά και διέλυσαν τις συγκεντρώσεις των πολιτών.

Το ίδιο σκηνικό επαναλαμβάνεται σχεδόν κάθε νύχτα, καθώς μαγαζιά προσφέρουν take away προϊόντα στους θαμώνες σε πλατείες και στις παρέες που καταφθάνουν κι από άλλες περιοχές της Αθήνας.

Οι καταστηματάρχες από την πλευρά τους αναφέρουν το αυτονόητο: Ότι πουλούν προϊόντα στο χέρι και δεν είναι δουλειά τους να κάνουν τον χωροφύλακα

«Εμείς πουλάμε στο χέρι, έχουμε μαζέψει τα τραπεζάκια και τις καρέκλες μας και δεν γίνεται να κάνουμε τον χωροφύλακα σε εκείνους που κάθονται στην πλατεία, δεν είναι δική μας δουλειά αυτό» αναφέρει υπάλληλος καταστήματος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.