ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Επεισόδια στον οικισμό Ρομά της Νέας Σμύρνης στην Λάρισα: Αρνούνται την μεταφορά των κρουσμάτων! (upd) (βίντεο)

Επεισόδια στον οικισμό Ρομά της Νέας Σμύρνης στην Λάρισα: Αρνούνται την μεταφορά των κρουσμάτων! (upd) (βίντεο)

(upd 15:49) Με επεισόδια και διαμαρτυρίες από τους Ρομά ξεκίνησε η επιχείρηση μεταφοράς των κρουσμάτων που βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό στον οικισμό Νέα Σμύρνη στην Λάρισα, καθώς αρνήθηκαν να επιβιβαστούν στο λεωφορείο όσοι βρέθηκαν θετικοί και θα μεταφέρονταν στην δομή που έχει δημιουργηθεί στην «Αρωγή».

Τόσο το λεωφορείο, όσο και όχημα του ΕΟΔΥ αποχώρησαν από τον οικισμό και έχει κληθεί η Αστυνομία να επιβάλλει την τάξη, ώστε να ολοκληρωθεί η μεταφορά των κρουσμάτων στην «Αρωγή».

Αυτή την ώρα βρίσκονται σε εξέλιξη επεισόδια βρίσκονται, μετά την άρνηση εκείνων που βρέθηκαν θετικοί να μεταφερθούν σε ειδική δομή. Κλειστός παραμένει αυτή την ώρα ο κεντρικός δρόμος του οικισμού ενώ υπάρχουν πληροφορίες πως οι Ρομά άναψαν και φωτιές ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Υπενθυμίζεται ότι 35 θετικά κρούσματα κορωνοϊού προέκυψαν μετά τις 637 δειγματοληψίες που έγιναν χθες στη συνοικία Ρομά στην Νέα Σμύρνη Λάρισας.

Σε έκτακτη σύσκεψη που ολοκληρώθηκε αργά τη νύχτα στον Θάλαμο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, υπό τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και σε ανοικτή επικοινωνία με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, τον καθηγητή Επιδημιολογίας και εκπρόσωπο του ΕΟΔΥ Χρήστο Χατζηχριστοδούλου και τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη, αποφασίστηκε η άμεση μεταφορά και απομόνωση των θετικών κρουσμάτων στο Κέντρο Αποκατάστασης «Αρωγή» και η συνέχιση των εκτεταμένων ιχνηλατήσεων των στενών επαφών των κρουσμάτων.

Επίθεση δέχθηκε το αυτοκίνητο που μετέφερε Αγοραστό και Καλογιάννη

Στην είδηση της έντασης στη συνοικία της Νέας Σμύρνης Λάρισας, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης αντέδρασαν άμεσα και αποχώρησαν από σύσκεψη που εξελίσσονταν στην έδρα της Περιφέρειας και με το ίδιο αυτοκίνητο κινήθηκαν προς την περιοχή των επεισοδίων.

Φτάνοντας κοντά στο σημείο όπου η κατάσταση ήταν έκρυθμη, συγκεντρωμένοι Ρομά επιτέθηκαν στο αυτοκίνητο που τους μετέφερε.

Σύμφωνα με πληροφορίες επίθεση έχουν δεχθεί δημοσιογράφοι και τηλεοπτικά συνεργεία που καλύπτουν από νωρίς το πρωί τα γεγονότα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.