Καμένα Βούρλα: Ανήλικοι αλλοδαποί πετούσαν πράγματα έξω από το ξενοδοχείο που διέμεναν (βίντεο)

Καμένα Βούρλα: Ανήλικοι αλλοδαποί πετούσαν πράγματα έξω από το ξενοδοχείο που διέμεναν (βίντεο)

Επεισόδια αργά το βράδυ της Πέμπτης (24/9) στο ξενοδοχείο όπου φιλοξενούνται 39 ασυνόδευτα παιδιά, στα Καμένα Βούρλα.

Οι ανήλικοι αλλοδαποί επιχείρησαν να βγουν από το ξενοδοχείο και άρχισαν να πετούν πράγματα και να δημιουργούν εντάσεις, ενώ έξω από την προσωρινή δομή στην οποία διαμένουν βρίσκονταν κάτοικοι των Καμένων Βούρλων που αντιδρούν στην παραμονή των αλλοδαπών στην περιοχή τους και οι οποίοι δεν συμμετείχαν στο επεισόδιο, σύμφωνα με το lamiareport.

Στο σημείο βρέθηκε αστυνομική δύναμη για να ελέγξει την κατάσταση ώστε να μη δημιουργηθεί κάτι πιο σοβαρό και πράγματι το επεισόδιο φαίνεται να έλαβε τέλος λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Τα 39 ασυνόδευτα παιδιά μεταφέρθηκαν με δυο πούλμαν στο ξενοδοχείο στα Καμένα Βούρλα που μισθώνει ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) το μεσημέρι της Τετάρτης 23 Σεπτεμβρίου 2020.

Από την ημέρα που ήρθαν τα 39 ασυνόδευτά παιδιά η τοπική κοινότητα αντιδράει με κινητοποιήσεις, όπως η σημερινή, με το κλείσιμο της Εθνικής Οδού στο ύψος, αυτή τη φορά, των διοδίων της Αγίας Τριάδας. Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έκλεισαν τα σχολεία, ενώ όπως τόνισε η Δημοτική Αρχή και οι φορείς θα κλιμακώσουν τις αντιδράσεις τους τις αμέσως επόμενες ημέρες.

«Δεν θα κάνουμε πίσω μέχρι να φύγουν….», δηλώνει ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων, τονίζοντας ότι στο συγκεκριμένο κατάλυμα δεν κάνει ούτε για ποντίκια και κατσαρίδες, και ότι και οι ίδιοι οι αλλοδαποί όταν το είδαν ζήτησαν να φύγουν, ενώ οι κάτοικοι απειλούσαν τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου, που μισθώθηκε από την ΜΚΟ για τους ανηλίκους αλλοδαπούς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με την ΜΚΟ Μετάδραση που έχει αναλάβει την φροντίδα τους η διαμονή τους στο ξενοδοχείο είναι προσωρινή, αφού όλοι οι ανήλικοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες που έχουν προσφερθεί να βοηθήσουν, στο πλαίσιο της αλληλεγγύης. Μάλιστα όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους όλα τα παιδιά έχουν υποβληθεί σε τεστ COVID 19 από τον ΕΟΔΥ και είναι όλα αρνητικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.