ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ελ.Βενιζέλος: Χειροπέδες σε δύο 18χρονους – Κατηγορούνται για εισαγωγή ναρκωτικών (φώτο)

Ελ.Βενιζέλος: Χειροπέδες σε δύο 18χρονους – Κατηγορούνται για εισαγωγή ναρκωτικών (φώτο)

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, συνέλαβαν στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», δύο 18χρονους από το Ισραήλ, οι οποίοι κατηγορούνται για την εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δύο αλλοδαποί, που αφίχθηκαν στην Ελλάδα, προερχόμενοι από το Τελ Αβίβ, μετέφεραν μέσα σε τέσσερις βαλίτσες, ποσότητα Khat, βάρους 97,5 κιλών, η οποία και κατασχέθηκε.

Οι συλληφθέντες πρόκειται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Tι Είναι τo Ναρκωτικό Khat;

Προφέρεται Χατ και είναι μια διεγερτική ουσία που προέρχεται από το Catha edulis, ένα θάμνο που φύεται στην ανατολική Αφρική και τη νότια Αραβία. Τα φύλλα του είναι λεπτά, γυαλιστερά και μυρίζουν έντονα, ωστόσο η επίδραση τους μειώνεται όταν ξεραθούν και γι΄αυτό είναι σύνηθες να καταναλώνεται τρεις με τέσσερις ημέρες μετά το κόψιμο.

​Σε ορισμένες χώρες όπως ο Καναδάς, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γερμανία η διακίνηση του είναι ελεγχόμενη, ενώ σε άλλες χώρες όπως η Αιθιοπία, το Τζιμπουτί και η Υεμένη, η παραγωγή, η πώληση και η κατανάλωση του είναι νόμιμες, όπως και σε άλλες μουσουλμανικές χώρες που το αλκοόλ απαγορεύεται βάση νόμου ή θρησκείας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πιο απλά το Χατ είναι κάτι σαν τη φυσική κοκαΐνη, αρκεί να είναι «φρέσκο». Ουσιαστικά παίρνεις τα φύλλα του, τα κόβεις κομματάκια και τα βάζεις στο στόμα σου. Τα κρατάς εκεί για αρκετή ώρα μέχρι να αρχίσουν να απελευθερώνουν χυμούς -κάτι που μπορεί να κρατήσει και μια ώρα. Η τιμή του κυμαίνεται στα 30 ευρώ/ματσάκι των 100 γραμμαρίων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.