Διαδικτυακή συζήτηση με την επικοινωνιακή χορηγία του pronews.gr διοργανώνει η Αmerican Hellenic Educational Progressive Association- AHEPA σε συνεργασία με Mediterranean Council & Forum MEDCF (medcf.org), την σήμερα 29 Οκτωβρίου και ώρα 20.00.

Θέμα της συζήτησης «1919-1940 Ιστορικά Διδάγματα».

Συζητούν ζωντανά, Δρ. Σωκράτης Δεληβογιατζής Δρ . Σωκράτης Δεληβογιατζής Καθηγητής Φιλοσοφίας & Παιδαγωγικής Α.Π.Θ, Δρ. Ιωάννα Μάστορα Καθηγήτρια και Συγγραφέας, Αντγος ε.α. Σταύρος Κούτρης Πρόεδρος Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ). Συντονίζει η κ. Αθηνά Καραπάλη Πτυχιούχος Επιστημών Προσχολικής Ηλικίας και Εκπαίδευσης ΑΠΘ.

Την συζήτηση θα προλογίσει ο Ανδρέας Ζαπουνίδης Σύμβουλος Ασφαλείας & Community Liaison Consultant Energy and Defence Industry-Συγγραφέας και Πρόεδρος του τμήματος ΑΗΕΡΑ HJ41 Καλαμαριάς.

Η 26η Οκτωβρίου 1912 και η 28η Οκτωβρίου 1940 αποτελούν ημερομηνίες-ορόσημα για την Ελληνική Ιστορία. Η 26η Οκτωβρίου είναι η ημέρα που εορτάζει ο Άγιος Μεγαλομάρτυς Δημήτριος ο Μυροβλήτης προστάτης και πολιούχος της Θεσσαλονίκης και ταυτόχρονα η ημέρα κατά την οποία, πριν από 108 χρόνια, απελευθερώθηκε το διαμάντι της Μακεδονίας από τον 500ετή τουρκικό ζυγό και την απελευθέρωσε ο Στρατός μας με επικεφαλής τον Στρατηλάτη Διάδοχο Κωνσταντίνο ΙΒ΄ που παρέλαβε, κατ΄ απαίτησιν του άνευ όρων, από τον Τούρκο διοικητή την Θεσσαλονίκη. υπό την πρωθυπουργεία του Ελευθέριου Βενιζέλου.

Η δε 28η Οκτωβρίου 1940 η ημέρα που άλλαξε το ρουν του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Σήμερα στις 20:00 ζωντανά στους παρακάτω συνδέσμους:

">Δείτε το ζωντανά στο Youtube

Δείτε το ζωντανά στο Facebook

Χορηγός ζεύξης και προβολής στο διαδίκτυο LIOKOY COPY SHOP 26ης Οκτωβρίου 18 Θεσσαλονίκη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!