ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά!

Στα χέρια των αρχών μετά από μεγάλη επιχείρηση συμμορία που έκλεβε πολυτελή αυτοκίνητα

Στα χέρια των αρχών μετά από μεγάλη επιχείρηση συμμορία που έκλεβε πολυτελή αυτοκίνητα

Στην εξάρθρωση σπείρας που έκλεβε πολυτελή αυτοκίνητα προχώρησε η ελληνική Αστυνομία, μετά από οργανωμένη επιχείρηση.

Σύμφωνα με έρευνα της συγκεκριμένης Υπηρεσίας, από τις αρχές Ιουλίου διαπιστώθηκε έξαρση στις κλοπές πολυτελών αυτοκινήτων.

Μάλιστα, σύμφωνα με την Αστυνομία, η κλοπή τους απαιτεί προηγμένο τεχνολογικό εξοπλισμό και εξειδικευμένες γνώσεις.

Ως εκ τούτου, συστήθηκε ειδική ομάδα που κατάφερε να αποκαλύψει τη δράση της σπείρας, να ταυτοποιήσει και τελικά να εντοπίσει δύο από τα μέλη της.

Οι δύο δράστες συνελήφθησαν στις 12 Νοεμβρίου το απόγευμα στο Γαλάτσι και στον Πειραιά. Πρόκειται για δύο Έλληνες ηλικίας 39 και 26 ετών ενώ αναζητούνται ακόμη δύο άτομα.

Το modus operandi

Σχετικά με τη μεθοδολογία της συμμορίας, τα μέλη εντόπιζαν οχήματα που ήταν παρκαρισμένα, είτε έξω από οικίες, είτε σε μόνιμους ή προσωρινούς χώρους στάθμευσης οχημάτων και με τη χρήση εξειδικευμένου εξοπλισμού, όπως φορητοί υπολογιστές και συσκευές απενεργοποίησης immobilizer, τα έκλεβαν.

Στη συνέχεια, τα άφηναν προσωρινά σε ερημικούς δρόμους και αφού διαπίστωναν ότι δεν διαθέτουν σύστημα GPS τα μετέφεραν σε κλειστούς χώρους στάθμευσης οχημάτων, τους οποίους είχαν νοικιάσει.

Μετά τοποθετούσαν πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας ελληνικών αλλά και ξένων αρχών και τα παρέδιδαν σε μέλη κυκλωμάτων παράνομης εισαγωγής και μεταφοράς αλλοδαπών στην ελληνική επικράτεια.

Πλήθος ευρημάτων

Μετά από έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κλειδιών οχημάτων, τηλεχειριστήρια αυτοκινήτων, φορητές συσκευές αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων, διαρρηκτικό εργαλείο, διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές κ.λπ.

Συνολικά, έχουν εξιχνιαστεί 13 περιπτώσεις κλοπών αυτοκινήτων, ενώ έχουν βρεθεί συνολικά εννέα οχήματα, που επιστράφηκαν στους κατόχους τους.

Η συνολική αξία των οχημάτων που έχουν κλαπεί ξεπερνά τις 200.000.

Εκ των συλληφθέντων ο 39χρονος έχει κατηγορηθεί και παλιότερα για πλήθος αδικημάτων και έχει εκτίσει ποινές κάθειρξης για κλοπές αυτοκινήτων.

Οι δύο που αναζητούνται έχουν συλληφθεί στο παρελθόν για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.