Μ.Φουρθιώτης: Γιατί εξέτασαν τους κάλυκες και το DNA με δέκα μέρες καθυστέρηση; – Ποιοι «τρέμουν» τις αποκαλύψεις

Μ.Φουρθιώτης: Γιατί εξέτασαν τους κάλυκες και το DNA με δέκα μέρες καθυστέρηση; – Ποιοι «τρέμουν» τις αποκαλύψεις

Την ώρα που η «ατζέντα» Μένιου Φουρθιώτης η οποία ερευνάται από την ΕΛ.ΑΣ φέρεται να «καίει» μέχρι και κυβερνητικά στελέχη, προκύπτει ένα ακόμη σοβαρό θέμα.

Όπως προκύπτει η Αστυνομία και συγκεκριμένα η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών (ΔΕΕ) εξέτασε τους κάλυκες από τους πυροβολισμούς εναντίον της ομάδας ΔΙ.ΑΣ (ξημερώματα 16ης Απριλίου) με τους κάλυκες από τους πυροβολισμούς έξω από το σπίτι του Φουρθιώτη (βράδυ της 16ης Απριλίου) βγάζοντας το συμπέρασμα πως πρόκειται για το ίδιο όπλο.

Η εξέταση των καλύκων είναι μια απλή για την τεχνολογία που διαθέτει η ΔΕΕ, διαδικασία που συνίσταται στο να διαπιστωθεί με ποιον τρόπο ο επικρουστήρας έχει χτυπήσει πάνω στο καψύλλιο της σφαίρας. Πρόκειται για μοναδικό για κάθε όπλο αποτύπωμα, είναι δηλαδή κάτι σαν δακτυλικό αποτύπωμα του όπλου.

Η εξέταση αυτή είναι υπόθεση ρουτίνας για τα εγκληματολογικά εργαστήρια και χρειάζεται μόλις μερικά λεπτά. Συνήθως προκύπτει από την εναπόθεση δύο φωτογραφιών από δύο διαφορετικούς κάλυκες ώστε να δουν αν τα «χτυπήματα» στον κάλυκα ταυτίζονται. Η εξέταση γίνεται από ηλεκτρονικό μικροσκόπιο.

Είναι λοιπόν βέβαιο ότι τουλάχιστον από τις 17 Απριλίου 2021 η Αστυνομία γνωρίζει ότι τα δύο περιστατικά με τη χρήση Καλάσνικοφ αφορούσαν το ίδιο όπλο. Όπως προκύπτει όμως από τα έγγραφα της δικογραφίας που διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία, η ενημέρωση από τη ΔΕΕ ότι πρόκειται για το ίδιο όπλο έγινε με δέκα μέρες καθυστέρηση, δηλαδή στις 27 Απριλίου 2021. Δηλαδή αφού είχαν γίνει οι δημόσιες καταγγελίες του Βαξεβάνη και αφού είχε καταθέσει στην Ασφάλεια στις 26 Απριλίου 2021.

Στις 27 Απριλίου στέλνεται παράλληλα και το αποτέλεσμα από τον έλεγχο του βιολογικού υλικού που πραγματοποίησε το τμήμα βιολογικού ελέγχου της ΔΕΕ, ενώ η ανάλυση αυτή, ειδικά για τέτοιες κρίσιμες υποθέσεις που αφορούν πυροβολισμούς, θέλει λιγότερο από 48 ώρες. Φαίνεται λοιπόν ξεκάθαρα ότι όλες οι ενέργειες γίνονται από την πλευρά της Αστυνομίας, μετά τη δημόσια καταγγελία του Βαξεβάνη και μετά την κατάθεσή του.

Το ερώτημα είναι τι οδήγησε στην καθυστέρηση η οποία ήταν καθοριστική για να ξεκινήσουν έρευνες προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση. Ποιος δηλαδή στερούσε και γιατί την πληροφορία ότι πρόκειται για το ίδιο όπλο, που χτύπησε τόσο το φυλάκιο έξω από το σπίτι του Φουρθιώτη, όσο και τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Πηγές της Αστυνομίας πάντως, σχολιάζοντας την καθυστέρηση των δέκα και πλέων ημερών με την οποία εμφανίζονται να έγιναν οι σχετικές με τα συμβάντα εκθέσεις, δήλωσαν πως ουσιαστικά τα αποτελέσματα από τις έρευνες, υπήρχαν έγκαιρα αλλά εστάλησαν επισήμως την τελευταία στιγμή για να μην υπάρξουν διαρροές.

Είτε πρόκειται για πραγματική καθυστέρηση, είτε για τεχνητή καθυστέρηση προκειμένου πράγματι να μην υπάρξουν διαρροές, και τα δύο δημιουργούν πολλά ερωτήματα για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκαν την υπόθεση οι αρχές.

Ποιους κυβερνητικούς «καίει» η ατζέντα Φουρθιώτη;

Η κυβέρνηση «τρέμει» τις αποκαλύψεις της «ατζέντας Φουρθιώτη», η οποία ερευνάται αυτή τη στιγμή από την ΕΛ.ΑΣ., καθώς στο ιστορικό τηλεφωνημάτων, mail, ηλεκτρονικών μηνυμάτων και SMS του παρουσιαστή βρίσκονται πολλά ονόματα εκδοτών, μεγαλοδημοσιογράφων, υπουργών, κυβερνητικών στελεχών και Διοικητών ΔΕΚΟ.

Άλλωστε είναι απίθανο ο Φουρθιώτης να είχε αποκτήσει τόσο χρήμα κι εξουσία ξαφνικά μόνος του και μόνο για τον… εαυτό του. Δεν μπορεί κάποιος σαν τον Φουρθιώτη να μπαινοβγαίνει στα υπουργεία και να απειλεί πρωτοκλασάτους υπουργούς εκτός κι αν έχει πολύ «ψηλές» πλάτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο παρουσιαστής φέρεται να ήταν διατεθειμένος να δώσει έως και 150.000 ευρώ για το συμβόλαιο θανάτου εναντίον του Κώστα Βαξεβάνη και ενός άλλου πολύ γνωστού δημοσιογράφου ο οποίος έχει δεχθεί πρόσφατα δολοφονική επίθεση. Οι εκτελεστές οι οποίοι ανέλαβαν το συμβόλαιο ήταν άνθρωποι γνωστού κακοποιού ο οποίος εκτίει πολυετή ποινή κάθειρξης και είχε απασχολήσει στο παρελθόν με απόπειρες απόδρασης.

Είναι χαρακτηριστικό πως λόγω της σκληρότητας των κακοποιών, η ανάκριση ήταν πολύωρη και ιδιαίτερα «πιεστική» μέχρι οι εκτελεστές του συμβολαίου να «σπάσουν» και να δώσουν τον κ.Φουρθιώτη, ενώ στα σπίτια τους βρέθηκε μεγάλο χρηματικό ποσό.

Ο Φουρθιώτης, ο οποίος αυτή τη στιγμή κρατείται και κατηγορείται για 2 κακουργήματα και 7 πλημμελήματα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο πλήρωσε 3 άτομα για να πυροβολήσουν έξω από το σπίτι του, ώστε να πάρει πίσω τη φρουρά του.

Αυτά τα 3 άτομα που κρατούνται φέρεται να είναι αυτά που άνοιξαν πυρ με καλάσνικοφ εναντίον αστυνομικών στην Εκάλη και που πυροβόλησαν στην μάντρα του παρουσιαστή κατόπιν εντολής του, ενώ σύμφωνα με τον Κώστα Βαξεβάνη «στο πακέτο» της συμφωνίας ήταν και το συμβόλαιο θανάτου εναντίον του κι ενός άλλου δημοσιογράφου.

Όπως αναφέρει το Documento, του οποίου ο εκδότης Κώστας Βαξεβάνης βρέθηκε σύμφωνα με τον ίδιο στο στόχαστρο του παρουσιαστή:

«Ο Φουρθιώτης δεν είναι η προβληματική προσωπικότητα που λειτουργούσε μόνη της. Ήδη, το μέγεθος και ο αριθμός των δικηγόρων που συνωστίζονται γύρω του, αποδεικνύει πως υπάρχει μεγάλο διακύβευμα.

Μπροστά στο κίνδυνο της αποκάλυψης, τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν δεκάδες που θα δηλώσουν εκβιαζόμενοι. Θα υποστηρίξουν δηλαδή πως είχαν επαφές με το Φουρθιώτη, αλλά θα ισχυριστούν πως επρόκειτο για τηλεφωνήματα που έγιναν γιατί τους εκβίαζε. Για να σε εκβιάζει όμως ο Μένιος Φουρθιώτης, πρέπει πρωτίστως, όσα έχεις κάνει να οδηγούν σε εκβιασμό. Πας προφήτης μετά Χριστόν, γάιδαρος. Πόσο μάλλον αν είναι υπουργός. Ο εκβιαζόμενος, πάει στον Εισαγγελέα. Δε γίνεται συνομιλητής του εγκληματία. Θα επανέλθουμε».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το θέμα είναι ένα, να βγουν όλα στο φως!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.