ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πάρος-Πυρκαγιά: Καλύτερη η κατάσταση αλλά οι δυνατοί άνεμοι προβληματίζουν

Πάρος-Πυρκαγιά: Καλύτερη η κατάσταση αλλά οι δυνατοί άνεμοι προβληματίζουν

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η εικόνα όσον αφορά την πυρκαγιά σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Κόστος της Πάρου, η οποία εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής.

Αργά το βράδυ έφτασαν στο νησία ακόμη 9 πυροσβεστικά οχήματα από τον Πειραιά με 24 πυροσβέστες.

Η φωτιά είναι οριοθετημένη αλλά οι άνεμοι στο νησί προβληματίζουν τους επιτελείς της Πολιτικής Προστασίας καθώς ενισχύουν τις πιθανότητες αναζοπυρώσεων

Στην περιοχή επιχειρούσαν μέχρι το βράδυ 37 πυροσβέστες με 13 οχήματα, 4 ομάδες πεζοπόρων, εθελοντές και υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Λίγο μετά τις 09.30 αποσύρθηκαν τα εναρια μέσα. Στην Πάρο επιχειρούσαν 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο

Παράλληλα, με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγου Στέφανου Κουλουκούρη, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού μεταβαίνει στο νησί για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Πότε εκδηλώθηκε

Η φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής στην περιοχή Κώστος της Πάρου και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις. Έφτασε κοντά σε σπίτια αλλά όπως ανέφεραν τοπικοί παράγοντες δεν τα απείλησε

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, λίγο μετά τις 7, η εικόνα της φωτιάς βελτιώθηκε, με διάσπαρτες εστίες χωρίς ενιαίο μέτωπο. Στην περιοχή Χοιρόλακκα η πυρκαγιά, περιορίστηκε καθώς το ελκικόπτερο Erickson συνέβαλε σημαντικά σε αυτό .

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.