ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Άρτα: Καταγγελία για εκβιασμό με γυμνές φωτογραφίες – Ο δράστης παρουσιάστηκε στο θύμα ως γυναίκα

Έχει σχηματισθεί δικογραφία που θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας

Άρτα: Καταγγελία για εκβιασμό με γυμνές φωτογραφίες – Ο δράστης παρουσιάστηκε στο θύμα ως γυναίκα

Ένας άνδρας στην Άρτα πίστευε ότι συνομιλεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με γυναίκα, ωστόσο έπεσε θύμα απάτης και εκβιασμού.

Ο άτυχος άντρας στην Άρτα άρχισε να στέλνει γυμνές φωτογραφίες του, μόνο που το προφίλ δεν διαχειριζόταν η κοπέλα που έβλεπε σε φωτογραφίες, αλλά ένας άγνωστος άντρας.

Του αποκάλυψε την αλήθεια μετά, όταν άρχισε να του ζητάει χρήματα, για να μην αρχίσει να στέλνει τις εικόνες σε διαδικτυακούς του φίλους. Ο εκβιασμός προκάλεσε την κινητοποίηση αστυνομικών, που συνέχισαν την έρευνα «αθόρυβα».

Από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος Έλληνα, για εκβίαση και παραβίαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.

Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε, τον περασμένο Ιανουάριο, ο κατηγορούμενος απέστειλε αίτημα φιλίας σε έναν άντρα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, έχοντας δημιουργήσει προφίλ με στοιχεία γυναίκας, κατοίκου εξωτερικού.

Ακολούθως, στο πλαίσιο της μεταξύ τους ανταλλαγής μηνυμάτων, κατάφερε να αποσπάσει προσωπικές φωτογραφίες του θύματος, απαιτώντας στη συνέχεια το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ, προκειμένου να μην τις κοινοποιήσει σε διαδικτυακούς φίλους του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.