ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Δίκη για το Μάτι – Πρώην δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου: «Ήταν η κόλαση του Δάντη – Στις 20:00 είπα ότι υπάρχουν νεκροί»

«Υπήρχε εγκληματική καθυστέρηση για επέμβαση στη θάλασσα»

Δίκη για το Μάτι – Πρώην δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου: «Ήταν η κόλαση του Δάντη – Στις 20:00 είπα ότι υπάρχουν νεκροί»

Σήμερα ξεκίνησε η απολογία του πρώην δημάρχου Ραφήνας-Πικερμίου, Ευάγγελου Μπουρνούς, στη δίκη για το Μάτι.

Κατά τη διάρκεια, όμως, της απολογίας του ο κ. Μπουρνούς δέχθηκε και αποδοκιμασία από κατοίκους της περιοχής όταν υποστήριξε: «Περπατούσα ανάμεσα στον κόσμο τότε και τώρα και νιώθω ευγνωμοσύνη για όσα τους έχουμε προσφέρει. Εξάλλου ήμουν ο μόνο αυτοδιοικητικός που επανεξελέγην».

Ακροατήριο: «Ξαναβγήκε γιατί έταζε τα λεφτά που ήταν για εμάς…..»

Με την έναρξη της απολογίας του ο κ. Μπόρνους εξέφρασε πάντως την οδύνη του για τα θύματα και τους τραυματίες και είπε πως ο ίδιος είναι ο μόνος που έχει διπλή ιδιότητα, θύματος και κατηγορουμένου.

«Βγήκε η σύζυγός μου με εγκαύματα και τα παιδιά μου και οι γονείς της με αναπνευστικά προβλήματα» ανέφερε ο κ. Μπουρνούς και περιέγραψε όλες τις κινήσεις, τις ενέργειες και τις επαφές που είχε εκείνη την ημέρα.

Μεταξύ άλλων υποστήριξε: «Μαθαίνω 18:35 ότι είχε καεί το Μάτι. Δεν έχω μιλήσει με την οικογένεια μου. Δεν ήταν προτεραιότητα η οικογένεια μου εκείνη την ώρα.

Εμφανίστηκε ένα όγκος οχημάτων. Η κατάσταση ήταν δραματική, η κόλαση του Δάντη. Η άσφαλτος έκαιγε, δεν μπορούσες να αναπνεύσεις από τη θέρμανση.

Δοκιμάζουμε να κατέβουμε τον δρόμο της Κυανής Ακτής, δεν μπορούμε, δοκιμάζουμε άλλη διαδρομή, δεν μπορούμε. Δύσκολες εικόνες, δεν περιγράφονται. Δεν υπάρχει όχημα εκτός από το δικό μας μέσα στο Μάτι».

Ακόμη ο κ. Μπουρνούς υποστήριξε πως ο ίδιος από τις 8 το βράδυ εκείνης της ημέρας είχε βγει και μιλήσει για νεκρούς στα μέσα.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Βλέπω ένα νεκρό και πυροσβεστικό όχημα. Είναι οκτώ η ώρα. Και λέω ότι υπάρχουν νεκροί και τραυματίες. Με ρωτάνε λες και είπα ότι ήλθαν εξωγήινοι.

Οκτώ η ώρα λέω ότι υπάρχουν νεκροί ενώ άλλοι έντεκα η ώρα δεν ξέρουν εάν υπάρχουν νεκροί που είναι αρμόδιοι».

Επιπλέον ο κατηγορούμενος αναφέρθηκε σε «εγκληματική καθυστέρηση στην παρέμβαση του λιμενικού» λέγοντας μεταξύ άλλων: «Μέχρι τις 11 το βράδυ είχαν έρθει 3.000 εθελοντές.

Υπήρχε εγκληματική καθυστέρηση για επέμβαση στη θάλασσα. Είπαν πως το λιμενικό ενημερώθηκε στις 19:00 η ώρα.

Στο δικαστήριο σας αποδείχθηκε ότι από τις 18:30 η ώρα επιχειρούσε εθελοντής με άνθρωπο του λιμενικού. Δυστυχώς σε αυτή τη διαδικασία πολλοί έχουν προσπαθήσει να παραχαράξουν την πραγματικότητα».

Τέλος ο πρώην δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου περιέγραψε και πως διασώθηκε η δική του οικογένεια: «Στις 11 με παίρνει η σύζυγος μου και μου λέει υπάρχει μία βάρκα, να μπούμε;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Λέω να μπείτε, έρχονται με ερασιτέχνη ψαρά, δεν μπορεί να πιάσει γραμμή με λιμεναρχείο και μιλάει με εμένα για να τον καθοδηγήσω πως να μπει στο λιμάνι. Ήταν κατάσταση σοκ».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.