ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Δράμα: Χειροπέδες σε ανδρόγυνο που είχε στην κατοχή του αρχαία νομίσματα

Ένας 73χρονος εντοπίστηκε να διερευνά το έδαφος σε αρχαιολογικό χώρο της Δράμας με τη χρήση ανιχνευτή μετάλλων και σκαπτικού εργαλείου

Δράμα: Χειροπέδες σε ανδρόγυνο που είχε στην κατοχή του αρχαία νομίσματα

Νομίσματα των αρχαϊκών, κλασικών και ελληνιστικών χρόνων είχε στην κατοχή του ανδρόγυνο, που συνελήφθη σε αρχαιολογικό χώρο της Δράμας, μετά απο αξιοποίηση πληροφοριών του τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 73χρονος άνδρας διερευνούσε το έδαφος στον αρχαιολογικό χώρο με τη χρήση ανιχνευτή μετάλλων και σκαπτικού εργαλείου, ενώ στο σημείο βρισκόταν και η 68χρονη σύζυγός του. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων.

skaptika_arxaia

Έπειτα από έρευνα, κατασχέθηκαν συνολικά από την κατοχή του άντρα και την οικία του, δύο ασημένια και οκτώ χάλκινα νομίσματα, τα οποία, σύμφωνα με αρχαιολόγο της εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών, υπάγονται στις προστατευτικές διατάξεις της σχετικής νομοθεσίας και χρονολογούνται από τον 6ο αιώνα π.Χ. έως και τον 1ο αιώνα π.Χ.. Επίσης κατασχέθηκαν τέσσερα πρωτότυπα βιβλία, δύο φωτοαντίγραφα βιβλίων και πλήθος φωτοτυπιών που αναφέρονταν σε αρχαία νομίσματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.