Αχ, βρε Κίμπερλι, τη ζωή σου να΄χα! Λούσα, βόλτες, μπουζούκια και μερικά εκατομμύρια ιθαγενείς στα πόδια σου...

Εξάρθρωση συμμορίας αλλοδαπών από την ΕΛ.ΑΣ: Πουλούσαν ναρκωτικά σε τουρίστες!

Προσέγγιζαν τουρίστες και τους πρότειναν να αγοράσουν ναρκωτικά

Εξάρθρωση συμμορίας  αλλοδαπών  από την ΕΛ.ΑΣ:   Πουλούσαν ναρκωτικά σε τουρίστες!

Συμμορία αλλοδαπών «προσφύγων» που προσέγγιζε τουρίστες στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας με σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών, εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αθηνών.

Μεσημβρινές και απογευματινές ώρες της περασμένης Δευτέρας, 7/7/2025, συνελήφθησαν στο κέντρο της Αθήνας τέσσερις αλλοδαποί, από άγνωστη χώρα, ηλικίας 41, 40, 18 και 17 ετών, μέλη της συμμορίας και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και παράβαση περιορισμών διαμονής.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, τα μέλη της συμμορίας από τις αρχές του Ιουνίου, διακινούσαν ακατέργαστη κάνναβη σε κεντρικά σημεία του ιστορικού κέντρου της Αθήνας.

Εκεί εντόπιζαν σημεία με έντονη κινητικότητα διερχομένων τουριστών όπου τους πλησίαζαν και τους ρωτούσαν αν θέλουν να αγοράσουν μικροποσότητα ναρκωτικών ουσιών.

Ως «καβάτζα» για τα ναρκωτικά χρησιμοποιούσαν ειδική κρύπτη σε καζανάκι τουαλέτας καταστήματος, ενώ τα μέλη της συμμορίας είχαν καθορισμένους ρόλους τσιλιαδόρου, πωλητή αλλά και μεταφορέα των ναρκωτικών ουσιών από την καβάτζα στο σημείο πώλησης.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε εντός της ειδικής κρύπτης στο καζανάκι, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 15,5 γρ. ακατέργαστης κάνναβης μέσα σε αλουμινόχαρτο, καλυμμένου με χαρτί υγείας, ενώ στην κατοχή τους κατασχέθηκαν επιπλέον 11 γρ. ακατέργαστης κάνναβης.

Από την μέχρι τώρα προανακριτική έρευνα οι κατηγορούμενοι έχουν ταυτοποιηθεί για 25 περιπτώσεις διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα. Όπως διευκρινίζεται πάντως δεν συντρέχει λόγος απέλασης για τους ανωτέρω καθώς επιθυμία τους είναι να παραμείνουν στην Ελλάδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.