ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη: Απορρίφθηκε το αίτημα για διακοπή των εργασιών της

Όπως είπε ο εισηγητής της ΝΔ Λ. Τσαβδαρίδης, το αίτημα δεν είναι συμβατό με τον Κανονισμό της Βουλής και το Σύνταγμα

Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη: Απορρίφθηκε το αίτημα για διακοπή των εργασιών της

Από την πλειοψηφία της εξεταστικής επιτροπής για «τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών» απορρίφθηκε το αίτημα 29 συγγενών θυμάτων για διακοπή των εργασιών της έως την ολοκλήρωση της σχετικής ανάκρισης από την εισαγγελία εφετών Λάρισας.

Κατά του αιτήματος τάχθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ, του ΚΚΕ, της Ελληνικής Λύσης, και της Πλεύσης Ελευθερίας. Υπέρ της άμεσης διακοπής τάχθηκαν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η Νέα Αριστερά, η ΚΟ «Σπαρτιάτες», η ΚΟ «Νίκη» και ο αν. βουλευτής Κ. Φλώρος, ενώ το ΠΑΣΟΚ ζήτησε να προηγηθεί η κλήση ουσιωδών μαρτύρων, και εφόσον δεν έχει ολοκληρωθεί η ανάκριση από την εισαγγελία Λάρισας, να διακοπούν τότε οι εργασίες της εξεταστικής επιτροπής για τα Τέμπη.

Όπως είπε ο εισηγητής της ΝΔ Λ. Τσαβδαρίδης, το αίτημα δεν είναι συμβατό με τον Κανονισμό της Βουλής και το Σύνταγμα, διότι η εξεταστική επιτροπή είναι επιφορτισμένη, ως μέσο κοινοβουλευτικού ελέγχου, να ελέγξει όλες τις ευθύνες που υπάρχουν.

Όπως σημείωσε, ο ρόλος της εξεταστικής επιτροπής και της δικαστικής ανάκρισης είναι διακριτός, το υλικό της εξεταστικής διαβιβάζεται στον ανακριτή, ενώ τίποτα δεν εμποδίζει τη δικαιοσύνη να αποδώσει ευθύνες και εφόσον κρίνει να ζητήσει από τη Βουλή να ασκηθεί ποινική δίωξη και για πολιτικά πρόσωπα.

Εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Β. Κόκκαλης είπε ότι η εξεταστική επιτροπή της Βουλής στερείται αυτή τη στιγμή, τα βασικά αποδεικτικά υλικά ώστε να εξακριβώσει εάν υπάρχουν ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παράλληλα, απορρίφθηκε αίτημα των βουλευτών Ν. Βρεττού (Νίκη) και Κ. Φλώρου (ανεξάρτητος) για παραπομπή του μεταβατικού επικεφαλής του ΟΣΕ, Π. Τερεζάκη στον εισαγγελέα για ψευδορκία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.