Γ.Λέων: Πώς προκλήθηκε ο θάνατος της Μαλένας και της Ίριδας από ασφυξία

«Τα πράγματα πλέον είναι ξεκάθαρα για τον θάνατο των δύο παιδιών και ειδικά στην Ίριδα»

Γ.Λέων: Πώς προκλήθηκε ο θάνατος της Μαλένας και της Ίριδας από ασφυξία

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων επιμένει στην τοποθέτησή του ότι ο θάνατος της Μαλένας και της Ίριδας προκλήθηκε από ασφυξία.

«Εάν αποφραχτούν η μύτη και το στόμα με το χέρι ή με κάποιο άλλο αντικείμενο (π.χ πανάκι) δύναται να προκληθεί θάνατος από εγκεφαλοπάθεια συνεπεία ανοξυγοναιμίας» γράφει σε νέο tweet του ο ιατροδικαστής.

Οι δηλώσεις στις οποίες προχώρησε νωρίτερα στο Mega ο κ.Λέων ήταν οι εξής: «Ακούγοντας τη διαλεύκανση της υπόθεσης του θανάτου της Τζωρτζίνας αλλά και τις εύλογες αντιδράσεις μίας γυναίκας κατηγορούμενης, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μπορεί να δημιουργούνται κάποια ερωτηματικά, μιλώντας για την Ίριδα.

Έχουμε τον θάνατο της Ίριδας, του μωρού 6,5 μηνών, το οποίο καταλήγει στο σπίτι και δεν έχουμε παρέμβαση νοσηλευτικού προσωπικού. Έχουμε επιβεβαιωμένα δημόσια ότι στον χώρο βρίσκονταν 2 άτομα και έχουμε εντονότατα ευρήματα ότι πρόκειται για ασφυκτικό θάνατο. Είναι τόσο εκκωφαντικά τα ευρήματα για το δεύτερο παιδί και έτσι θα ξεκλειδώσει και τον θάνατο της Μαλένας, οι μηχανισμοί θανάτου συνδέονται. Στο δεύτερο παιδί έχουμε τέτοιες συνθήκες θανάτου που θα μας οδηγήσουν στους δράστες».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Μεσολάβησαν αρκετά πράγματα, τα οποία ξεκαθάρισαν και την όποια αμφιβολία. Ακούσαμε μία θεράπουσα ιατρό του βρέφους η οποία εξέτασε το παιδί καρδιολογικά και δεν βρήκε κανένα πρόβλημα. Η παθολογοανατόμος μη βρίσκοντας κάτι απέδωσε λανθασμένα μία παθολογία. Έχει ολοκληρωθεί ένας γενετικός έλεγχος και έχει αποκλειστεί το γονιδιακό ή γενετικό πρόβλημα. Τα πράγματα πλέον είναι ξεκάθαρα για τον θάνατο των δύο παιδιών και ειδικά στην Ίριδα. Εκτός από το εύρημα στην καρδιά, έχουμε και το πνευμονικό οίδημα, έχουμε και αλλοιώσεις στον εγκέφαλο οι οποίες προήλθαν από στέρηση οξυγόνου στην Ίριδα», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο ιατροδικαστής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.