ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Κως: Συνελήφθη 18χρονος διακινητής παράνομων αλλοδαπών μετά από καταδίωξη του Λιμενικού

Ο 25χρονος χειριστής του ταχύπλοου έπεσε στη θάλασσα, με σκοπό να διαφύγει

Κως: Συνελήφθη 18χρονος διακινητής παράνομων αλλοδαπών μετά από καταδίωξη του Λιμενικού

Το Λιμενικό Σώμα, το μεσημέρι της Δευτέρας (25/12), προχώρησε στη σύλληψη ενός 18χρονου διακινητή παράνομων αλλοδαπών στην Κω, μετά από καταδίωξη.

Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος του Λιμενικού εντόπισε ταχύπλοο σκάφος να κατευθύνεται προς τις ακτές «ΑΚΡΑ ΛΟΥΡΟΥ», στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Κω, με αριθμό επιβαινόντων.

Το περιπολικό σκάφος προέβη σε χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, όμως ο χειριστής του ταχυπλόου δεν συμμορφώθηκε, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς με σκοπό τον εμβολισμό του σκάφους του Λιμενικού.

Ακολούθησε καταδίωξη και το εν λόγω ταχύπλοο σκάφος ακινητοποιήθηκε μετά από πρόσκρουση στη μέση δεξιά πλευρά του περιπολικού σκάφους.

Έπειτα, ο 25χρονος χειριστής του ταχύπλοου έπεσε στη θάλασσα, με σκοπό να διαφύγει, απ΄ όπου περισυνελλέγη από πλήρωμα του σκάφους Λιμενικού και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Με τον κατάπλου του περιπολικού σκάφους στον εμπορικό λιμένα Κω, ο 25χρονος διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο-Κέντρο Υγείας Κω για προληπτικούς λόγους, απ΄ όπου εξήλθε και μεταφέρθηκε στο Προαναχωρησιακό Κέντρο Αλλοδαπών στην Κω.

Οι δεκατέσσερις παράνομοι αλλοδαποί που μεταφέρθηκαν με το εν λόγω ταχύπλοο μεταφέρθηκαν με όχημα της ΕΛ.ΑΣ. στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στην Κω.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από το Λιμεναρχείο Κω που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 18χρονος για παράβαση του άρθρου 30 του Ν. 4251/2014 (Κώδικας Μετανάστευσης), του άρθρου 306 Π.Κ. (Έκθεση), του άρθρου 169 Π.Κ. (Απείθεια), του άρθρου 187 Π.Κ. (Εγκληματική Οργάνωση), του άρθρου 42 Π.Κ. (Απόπειρα) σε συνδυασμό με το άρθρο 277 Π.Κ. (Πρόκληση Ναυαγίου) και του άρθρου 83 Ν. 3386/2005 (Παράνομη Είσοδος και Έξοδος από τη χώρα) όπως ισχύει, ενώ κατασχέθηκε το εν λόγω μέσο διακίνησης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.