ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ξεκίνησε και πάλι η δίκη του προπονητή ιστιοπλοΐας που κατηγορείται για βιασμό και ασέλγεια ανήλικης

Κεκλεισμένων των θυρών η κατάθεση της καταγγέλουσας

Ξεκίνησε και πάλι η δίκη του προπονητή ιστιοπλοΐας που κατηγορείται για βιασμό και ασέλγεια ανήλικης

Ξεκίνησε στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο η δίκη του 40χρονου προπονητή ιστιοπλοΐας, τον οποίο έχει καταγγείλει αθλήτρια για βιασμό και ασέλγεια από την ηλικία των 11 ετών.

Σε πρώτο βαθμό ο κατηγορούμενος έχει καταδικαστεί για το αδίκημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια και εκτίει ποινή κάθειρξης 13 ετών. Αντιθέτως, κατά πλειοψηφία είχε απαλλαγεί από το αδίκημα του βιασμού, όμως είχε ασκηθεί έφεση από την Εισαγγελία και ο ιστιοπλόος δικάζεται ξανά και γι’αυτό το αδίκημα.

Με την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης τέθηκε αίτημα από την πλευρά της υποστήριξης της κατηγορίας η καταγγέλλουσα να καταθέσει χωρίς την παρουσία ακροατηρίου. Οι συνήγοροι υπεράσπισης του κατηγορούμενου αντέτειναν ότι η καταγγέλλουσα δεν μπορεί να επικαλείται ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, καθώς έχει δώσει συνεντεύξεις και έχει δημοσιοποιήσει τμήματα των καταθέσεών της. Σημείωσαν δε ότι η νεαρή αθλήτρια έχει μιλήσει στο πλαίσιο ντοκιμαντέρ, καθώς η υπόθεση ήταν εκείνη η οποία ξεκίνησε το κίνημα του ελληνικού metoo στις αρχές του 2011.

Κεκλεισμένων των θυρών η κατάθεση της καταγγέλουσας

Η έδρα ζήτησε από την καταγγέλλουσα διευκρινίσεις για το ντοκιμαντέρ.

Πρόεδρος: Πείτε μας για αυτό το ντοκιμαντέρ.
Καταγγέλλουσα: Δεν έχω μιλήσει στα ΜΜΕ ούτε στα κανάλια.
Πρόεδρος: Γιατί να πάτε σε κανάλι; Αυτό θα βγάλει απόφαση; Πείτε μας για το ντοκιμαντέρ.
Καταγγέλλουσα: Σε αυτό το ντοκιμαντέρ δεν υπάρχουν λεπτομέρειες, είναι ένα γενικό πλαίσιο που μιλάει γενικά για τις γυναίκες που έχουν κακοποιηθεί στην Ελλάδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η έδρα, ακολουθώντας τη σχετική εισαγγελική πρόταση αποφάσισε τελικά η κατάθεση της αθλήτριας να γίνει κεκλεισμένων των θυρών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.