Λέσβος: Στον εισαγγελέα ο αστυνομικός – Υπό έρευνα και 2η καταγγελία για ασέλγεια σε ανήλικη

«Τι σου έκανε το μωρό μου, παιδεραστή» ξέσπασε η μάνα της 14χρονης

Λέσβος: Στον εισαγγελέα ο αστυνομικός – Υπό έρευνα και 2η καταγγελία για ασέλγεια σε ανήλικη

Ξεχειλίζει η οργή στη Μυτιλήνη μετά τις αποκαλύψεις για τη νοσηρή δράση του 53χρονου αστυνομικού-προπονητή που κατηγορείται για το βιασμό της 14χρονης αθλήτριάς του.

Ο φερόμενος ως δράστης αναμένεται να οδηγηθεί μετά τις 11 το πρωί στα δικαστήρια της Μυτιλήνης προκειμένου να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή καθώς χθες ζήτησε και έλαβε ακόμη μια ημέρα προθεσμία.

Ο 53χρονος εμφανίστηκε ενώπιον των δικαστικών αρχών συνοδευόμενος από δικηγόρο των Αθηνών καθώς ο συνάδελφός του από την Μυτιλήνη, ο οποίος είχε διοριστεί αρχικά, παραιτήθηκε και κανένας δικηγόρος από το νησί δεν δέχθηκε να αναλάβει τον κατηγορούμενο.

Το πρωί της Δευτέρας, ο συλληφθείς αστυνομικός μεταφέρθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου στο δικαστικό μέγαρο κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

astynomikos2334
53χρονςο
αστ3

Εκεί, τον περίμεναν οι γονείς της 14χρονης που έπεσε θύμα του, οι οποίοι μόλις τον είδαν ξέσπασαν με τη μητέρα της ανήλικης να του φωνάζει «τι σου ‘κανε το μωρό μου;» αποκαλώντας τον παιδεραστή.

Η μητέρα της 14χρονης αποκάλυψε ότι ο προπονητής εκβίαζε την κόρη της ώστε να μην μιλήσει και την χτυπούσε μέσα στο αυτοκίνητο με το οποίο την μετέφερε στο σπίτι της μετά από τις προπονήσεις, βρίσκοντας τρόπο να την ξεμοναχιάζει.

Χθες, η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 53χρονου κατόπιν εισαγγελικής εντολής. Υπενθυμίζεται πως ο Ευστράτιος Μυρογιάννης τέθηκε σε διαθεσιμότητα μετά τη σύλληψή του ενώ ο Ατρόμητος Αγίας Μαρίνας Μυτιλήνης ανακοίνωσε την απομάκρυνσή του από την ομάδα βόλεϊ.

Παράλληλα, τα στελέχη της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων διενεργούν προανάκριση τόσο για την υπόθεση της 14χρονης όσο και για τη δεύτερη καταγγελία εναντίον του 53χρονου σύμφωνα με την οποία, φέρεται να είχε ασελγήσει σε βάρος μιας ακόμη ανήλικης.

Οι γονείς των παιδιών που προπονούσε ο αστυνομικός-παιδεραστής κάνουν λόγο για ένα άτομο που ήταν ανοιχτό με τα κορίτσια της ομάδας χωρίς, ωστόσο, να έχουν αντιληφθεί κάποια κίνηση που ξεπερνούσε τα όρια.

«Ήταν ανοιχτός σαν άνθρωπος και διαχυτικός θα μπορούσα να πω με τα κορίτσια της ομάδας. Είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη τους και έτσι κανείς μας δεν είχε πάρει χαμπάρι τίποτα. Μόλις χθες μάθαμε για το κορίτσι – ρωτήσαμε τα παιδιά αλλά καμία δεν είχε αντιληφθεί κάτι», εξηγεί στο protothema.gr ο πατέρας μιας κοπέλας που προπονούσε ο 53χρονος μαζί με την 14χρονη.

Όπως λέει, η 14χρονη είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση και χρειάζεται άμεσα βοήθεια ώστε να πατήσει ξανά στα πόδια της.

«Το παιδί τα έχει χαμένα. Είναι σε άθλια κατάσταση και χρειάζεται άμεσα βοήθεια. Όλα τα κορίτσια, οι φίλες της και οι συναθλήτριές της είναι δίπλα της και κανονίζουν να πάνε όλες μαζί στο σπίτι να την στηρίξουν», τονίζει ο πατέρας της συναθλήτριας της 14χρονης η οποία έχει υποστεί σοκ μετά τις αποκαλύψεις για τις πράξεις του πρώην προπονητή της.

«Τα παιδιά είναι τρομοκρατημένα και δεν έχουν πλέον διάθεση για αθλητισμό. Δεν θέλουν να ξαναπάνε καν για προπόνηση. Θέλουν να κάψουν τις φανέλες της ομάδας. Χάλασε τη ζωή του κοριτσιού και άλλων 60 παιδιών με όσα έκανε», προσθέτει ο ίδιος.

Την ίδια ώρα, ανάστατες είναι οι φίλες και οι συναθλήτριες της 14χρονης με όσα είδαν το «φως» της δημοσιότητας για τις αρρωστημένες ορέξεις του μέχρι πρότινος προπονητή τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μια φίλη του θύματος, μάλιστα, ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook μια αινιγματική ανάρτηση για το «χέρι που κόβεται όταν απλώνεται».

Screenshot_20220731_090443_edit_81562989339116
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.