Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

Συνελήφθη 60χρονος στην Λευκάδα, ο οποίος κατηγορείται για εμπρησμό από αμέλεια για τη φωτιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα στην περιοχή Άγιος Νικήτας.

Ο κατηγορούμενος, όταν αντιλήφθηκε πως οι ανακριτικές Αρχές είχαν φτάσει στα ίχνη του, εμφανίστηκε μόνος στην αστυνομία και ανέφερε ότι έκαιγε ξερά χόρτα στο χωράφι του, αλλά η φωτιά του ξέφυγε και επεκτάθηκε στη δασική έκταση, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής και εθελοντών, και η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, αφού έκαψε 30 στρέμματα με χαμηλή βλάστηση και θάμνους.

Η φωτιά έκαιγε κοντά στον Άγιο Νικήτα και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έστειλε δύο προειδοποιητικά μηνύματα.

Το ένα προειδοποιούσε τους κατοίκους του χωριού να είναι σε ετοιμότητα και το δεύτερο τους καλούσε να απομακρυνθούν προς Λευκάδα.

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram