Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

Στις φυλακές Κορίνθου οδηγείται ο Άγγελος Γιαννακόπουλος, ιδιοκτήτης της γνωστής αλυσίδας αρτοποιείων «Το Χωριάτικο», μετά την απόφαση των δικαστικών αρχών να προφυλακιστεί για την υπόθεση του κυκλώματος που ερευνάται για οικονομική απάτη, φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Ο 57χρονος επιχειρηματίας απολογήθηκε ενώπιον της 14ης τακτικής ανακρίτριας, ωστόσο δεν έγινε δεκτό το αίτημά του να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ή να τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό με ηλεκτρονική επιτήρηση.

Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου των απολογιών, ο αριθμός των κατηγορουμένων που έχουν κριθεί προφυλακιστέοι ανέρχεται σε επτά.

Μεταξύ αυτών βρίσκεται και ο πρώην συνδικαλιστής της ΔΕΗ, Ρίζος Ρίζος, ο οποίος φέρεται να είχε σημαντικό ρόλο στο δίκτυο συνεργατών του Γιαννακόπουλου.

Αντίθετα, ο γιος του επιχειρηματία αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και εγγύηση ύψους 20.000 ευρώ.

Τι υποστήριξε στην απολογία του ο γιος του επιχειρηματία

Στο απολογητικό του υπόμνημα, ο νεαρός κατηγορούμενος φέρεται να αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή στις πράξεις που διερευνώνται, υποστηρίζοντας ότι δεν είχε ενεργό συμμετοχή στη διοίκηση και τη διαχείριση των επιχειρήσεων του πατέρα του.

«Δεν έχω εμπλοκή σε οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη ή συμπεριφορά», φέρεται να ανέφερε, επισημαίνοντας ότι την αποκλειστική ευθύνη για τη λειτουργία των εταιρειών και τη διαχείριση των ακινήτων είχε ο Άγγελος Γιαννακόπουλος.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι η δική του επαγγελματική δραστηριότητα περιοριζόταν στην εργασία του ως αρτοποιού και ζαχαροπλάστη σε επιχειρήσεις του πατέρα του, χωρίς να συμμετέχει στη λήψη αποφάσεων ή να ασκεί διοικητικό έλεγχο.

«Δεν συμμετείχα στη λήψη επιχειρηματικών αποφάσεων, δεν ασκούσα πραγματική διοίκηση ή έλεγχο και δεν είχα ουσιαστική γνώση ή ανάμειξη στα λοιπά εταιρικά ζητήματα», φέρεται να σημείωσε.

Η δικαστική έρευνα συνεχίζεται με τις απολογίες των υπόλοιπων 29 κατηγορουμένων, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και ο αρχιλογιστής της Ρόδου.

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram