Την παραίτηση Τσάφου πρέπει να την ζητήσουν από τον Ερντογάν όχι από τον Μητσοτάκη - Σε λάθος άνθρωπο απευθύνονται οι αιτούντες...

Νέα στοιχεία για το κύκλωμα με τις «πειραγμένες» αντλίες – Δείτε πώς έκλεβαν τους πελάτες

Πάνω από 100 εκατ. ευρώ η λεία των δραστών

Νέα στοιχεία για το κύκλωμα με τις «πειραγμένες» αντλίες – Δείτε πώς έκλεβαν τους πελάτες

Στη δημοσιότητα έρχονται νέα στοιχεία τα οποία αφορούν το κύκλωμα με τις «πειραγμένες» αντλίες που είχε κέρδη πάνω από 100 εκατ. ευρώ.

Οι αποκαλύψεις συνεχίζονται ενώ σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία οι δύο εταιρείες που εμπλέκονται είχαν ως έδρα τον Ασπρόπυργο και το Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης και από εκεί προμήθευαν τους πρατηριούχους – πελάτες τους.

Το κύκλωμα λαθρεμπορίας καυσίμων που εξαρθρώθηκε από την οικονομική αστυνομία δρούσε με δύο ομάδες. Η μία «πείραζε» τις αντλίες στα συνεργαζόμενα πρατήρια και η δεύτερη διέθετε την ποσότητα που έκλεβαν από τους καταναλωτές στο λαθρεμπόριο.

Οι συλληφθέντες πήραν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν ενώ σε βάρος τους ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών άσκησε ποινική δίωξη για έξι κακουργήματα όπως συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης καθώς και για ένα πλημμέλημα.

Τις 61 έχουν φτάσει οι συλλήψεις

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής 61 άτομα, ανάμεσα στα οποία ήταν και οι υπεύθυνοι των δύο εταιρειών, οι οποίοι διακινούσαν το παράνομο λογισμικό με το οποίο τα μέλη του κυκλώματος πείραζαν τις αντλίες στα πρατήρια καυσίμων.

Πώς εξαπατούσαν τους πελάτες

Με τις πειραγμένες αντλίες καυσίμων οι έμποροι κατάφερναν να κλέβουν καύσιμα σε ποσοστό ένα ποσοστό 13 – 25% στις μετρήσεις εισροών εκροών, χωρίς οι καταναλωτές να αντιλαμβάνονται την απάτη. Έτσι, στη συνέχεια, την ποσότητα πετρελαίου και βενζίνης που έκλεβαν, τη διακινούσαν παράνομα αποκομίζοντας πολύ μεγάλα κέρδη.

Οι αρχές, αφού πρώτα αξιοποίησαν πληροφορίες για τη δράση του συγκεκριμένου κυκλώματος, έκαναν έφοδο σε 50 πρατήρια.

Όπως διαπίστωσαν οι Αρχές 45 από αυτά φέρεται να είχαν πειραγμένες αντλίες. Συνολικά, η ζημία για τους καταναλωτές ανέρχεται στα 100 εκατομμύρια ευρώ, ενώ συγκεκριμένα μέλη αλλά και πελάτες του κυκλώματος φέρονται να είναι ηχηρά ονόματα της λεγόμενης Greek Mafia.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.