ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ομόνοια: Χειροπέδες σε δύο αστυνομικούς για εκβίαση και δωροληψία

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή

Ομόνοια: Χειροπέδες σε δύο αστυνομικούς για εκβίαση και δωροληψία

Στη σύλληψη δύο αστυνομικών, που υπηρετούν σε Υπηρεσία της Αττικής, προχώρησε το πρωί της Κυριακής η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, για εκβίαση και δωροληψία, σε βάρος ιδιοκτητών καταστημάτων και εργαζόμενων σε οικοδομικές εργασίες.

Σε βάρος των αστυνομικών σχηματίστηκε δικογραφία για – κατά περίπτωση – εκβίαση κατ’ εξακολούθηση, δωροληψία υπαλλήλου, κατάχρηση εξουσίας, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου, παράβαση καθήκοντος, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα και τα ναρκωτικά.

Προηγήθηκε καταγγελία, σύμφωνα με την οποία αστυνομικός λάμβανε χρήματα από ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, καθώς και από άτομα που εργάζονται σε οικοδομικές εργασίες ανέγερσης κτιρίων προκειμένου να παραλείψει σχετικούς αστυνομικούς ελέγχους.

Τα ανωτέρω τέθηκαν υπόψη της εποπτεύουσας εισαγγελικής Αρχής, απ’ όπου παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, ενώ από τη συνδυαστική μελέτη, αξιολόγηση και ανάλυση του προανακριτικού υλικού και έπειτα από χρήση ειδικών ανακριτικών μεθόδων προέκυψε ότι:

– αστυνομικός προέβαινε σε πράξεις εκβίασης και δωροληψίας, καθώς απαιτούσε χρηματικά ποσά και ανταλλάγματα από ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος και εργαζόμενο σε οικοδομή, ενώ ακόμα ενημέρωνε ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος για επικείμενους ελέγχους από την Υπηρεσία του ή άλλες αρμόδιες ελεγκτικές δημόσιες υπηρεσίες. Σ

υνολικά ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του σε δύο περιπτώσεις εκβίασης και δωροληψίας, καθώς και 11 περιπτώσεις παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου.

– έτερος αστυνομικός, προέβαινε σε πράξεις εκβίασης και δωροληψίας σε βάρος εργαζομένων σε οικοδομικές εργασίες, καθώς ευρισκόμενος σε διατεταγμένη υπηρεσία εποχούμενης περιπολίας, πραγματοποιούσε ελέγχους σε εργοτάξια και οικίες όπου πραγματοποιούνταν οικοδομικές εργασίες, απαιτώντας από οικοδόμους ή ιδιοκτήτες κτισμάτων να του καταβάλουν διάφορα χρηματικά ποσά, ενώ σε διαφορετική περίπτωση τους απειλούσε με σύλληψη. Συνολικά, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του σε 2 περιπτώσεις εκβίασης και δωροληψίας.

Στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της 20ης Ιανουαρίου 2024 συνελήφθησαν οι δύο αστυνομικοί, ενώ από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες, παρουσία δικαστικού λειτουργού, καθώς και στην κατοχή του ενός από τους δύο συλληφθέντες συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: το χρηματικό ποσό των 32.240 ευρώ, 4 κινητά τηλέφωνα, 2 δίκαννα και 1 μονόκαννο, κυνηγετικά όπλα, πλήθος φυσιγγίων, διαφόρων διαμετρημάτων, πυροβόλων και κυνηγετικών όπλων, κυνηγετικό μαχαίρι και ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού μεικτού βάρους 11,4 γραμμαρίων, καθώς και μεταλλικός τρίφτης με υπολείμματα κάνναβης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.