ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Ροδόπη: Ομολόγησε αλλά δεν συνελήφθη ο Ρομά που προκάλεσε φθορές σε μουσουλμανικό νεκροταφείο

Φέρεται να είχε προσωπικές διαφορές με τους κατοίκους της περιοχής

Ροδόπη: Ομολόγησε αλλά δεν συνελήφθη ο Ρομά που προκάλεσε φθορές σε μουσουλμανικό νεκροταφείο

Ένας μουσουλμάνος Ρομά «κρυβόταν» πίσω από τον βανδαλισμό των μουσουλμανικών νεκροταφείων, στον Πολύανθο της Ροδόπης.

Ο άνδρας ομολόγησε την πράξη του αλλά δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου.

Σε σχετικό ενημερωτικό σημείωμα από την Αστυνομία τονίζονται τα εξής:

«Αναφορικά με περιστατικό φθορών που έλαβε χώρα σε μουσουλμανικό νεκροταφείο του οικισμού Πολύανθου Ροδόπης κατά το χρονικό διάστημα από 14-08-2023 έως 02-09-2023, από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ανακοινώνεται ότι στα πλαίσια διενεργούμενης προανάκρισης από αστυνομικούς αρμόδιων υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας του δράστη, ο οποίος τυγχάνει ομόθρησκος ημεδαπός άνδρας, κάτοικος του ανωτέρω οικισμού.

Ο δράστης ομολόγησε το σύνολο των πράξεων του αποδίδοντάς τες σε προσωπικές διαφορές με κατοίκους του παραπάνω οικισμού. Ανωτέρω δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου και μη υποβολής σχετικών εγκλήσεων από τους παθόντες».

Το χρονικό της υπόθεσης

Πριν από έναν μήνα ξεκίνησε μία διαμάχη ανάμεσα σε δύο οικογένειες μουσουλμάνων Ρομά. Όλα ξεκίνησαν όταν το μέλος μίας οικογένειας κατηγόρησε μέλος άλλης οικογένειας για κλοπή χρημάτων.

Μετά από λίγες μέρες ο πατέρας του άνδρα που κατηγορείται για την κλοπή σε κατάσταση μέθης βανδάλισε δώδεκα τάφους οι οποίοι καταστράφηκαν. Ο άνδρας εντοπίστηκε από τις αρχές ενώ μέχρι τώρα κανείς εκ των εμπλεκόμενων δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη του δράστη.

Τουρκικό ΥΠΕΞ για βανδαλισμό: Αναμένουμε να συλληφθούν οι δράστες

Για τον βανδαλισμό εξέδωσε ανακοίνωση και το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, με την οποία καταδικάζει και η Άγκυρα το περιστατικό, αναφερόμενη για ακόμη μία φορά στην ύπαρξη «τουρκικής μειονότητας» στην περιοχή της Θράκης.

Στην ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ αναφέρονται τα εξής:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την πράξη του σπασίματος των ταφοπλακών στο νεκροταφείο της τουρκικής μειονότητας στο Narlikoy της Δυτικής Θράκης από αγνώστους το Σαββατοκύριακο. Σημειώσαμε τη δήλωση του γενικού γραμματέα του ελληνικού υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων σχετικά με το προαναφερθέν αποτρόπαιο περιστατικό, αναφέροντας ότι έχει ξεκινήσει έρευνα.

Αναμένουμε οι δράστες να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη το συντομότερο δυνατό, να καταδικαστούν με την τιμωρία που τους αξίζει και να διευκρινιστούν οι λόγοι πίσω από το περιστατικό από τις ελληνικές αρχές. Μεταφέρουμε τις καλύτερες ευχές μας στους συμπατριώτες μας που ζουν στο Narlikoy και μοιραζόμαστε τη θλίψη τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το γεγονός ότι ακόμη και τα νεκροταφεία των μουσουλμάνων στοχοποιούνται στο πλαίσιο του αυξανόμενου αντι-ισλαμισμού σε όλη την Ευρώπη αποκαλύπτει τη σημασία και τον επείγοντα χαρακτήρα του αγώνα που πρέπει να δοθεί για να υπερασπιστούμε τις κοινές μας ανθρώπινες αξίες. Καλούμε τη γειτονική μας Ελλάδα να λάβει τα απαραίτητα μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση, να αποτρέψει παρόμοιες ενέργειες στο μέλλον και να εξασφαλίσει την ειρήνη και την ασφάλεια της τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.